Κομοτηνή: Μέτρα προστασίας λόγω του νέφους από την πυρκαγιά

Μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, λόγω του νέφους...

Μέτρα για την προστασία του τοπικού πληθυσμού, λόγω του νέφους που εκλύθηκε από την καύση πρώτων υλών, στη μεγάλη πυρκαγιά εργοστασίου στη ΒΙ.ΠΕ. Κομοτηνής, λαμβάνονται αυτή την ώρα από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης.

Στο πλαίσιο αυτό ενημερώνονται οι κάτοικοι των γύρω περιοχών από το σημείο που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο ότι θα πρέπει να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους και με τα παράθυρα κλειστά.

Τονίζεται επίσης πως τα νωπά λαχανικά των περιοχών που καλύπτει το νέφος θα πρέπει να πλένονται πολύ καλά τις επόμενες μέρες, ενώ τα ζώα των κτηνοτροφικών μονάδων της ίδιας περιοχής θα πρέπει να παραμείνουν σταβλισμένα και μέχρι νεοτέρας να τους δίνεται ξηρά τροφή.

Τα μέτρα κρίθηκε αναγκαίο να ληφθούν ύστερα από επικοινωνία του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της περιφέρειας ΑΜΘ με τον επιθεωρητή περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ.

Σημειώνεται πως από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το μεσημέρι στο εργοστάσιο παραγωγής εύκαμπτων υλικών συσκευασίας, “Alfabetaroto,” υπήρξε και ένας τραυματίας ο οποίος διακομίστηκε αεροπορικώς το βράδυ στο Θριάσιο Νοσοκομείο της Αθήνας.