ΕΛΛΑΔΑ

Αποκάλυψη! Πέρασαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα τζιχαντιστές που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Αποκάλυψη! Πέρασαν ως πρόσφυγες στην Ελλάδα τζιχαντιστές που συμμετείχαν σε τρομοκρατικές επιθέσεις

Μετά τον «εγκέφαλο» των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, Αμπντελχαμίντ Αμπαούντ και τον Οσάμα Κραγιέμ, ο οποίος συμμετείχε στο «χτύπημα» στις Βρυξέλλες, ακόμη δύο τζιχαντιστές, σύμφωνα με δημοσίευμα, είχαν περάσει στην Ελλάδα ως πρόσφυγες.

Ο λόγος για τον Μουχάμαντ Γκανί Ουσμάν, μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης του Πακιστάν, Λασκάρ ε Τάιμπα, ο οποίος μετείχε στις επιθέσεις στα δύο ξενοδοχεία της Βομβάης, που κόστισε τη ζωή σε 164 ανθρώπους.

Ο Ουσμάν μαζί με τον -αλγερινής καταγωγής- Αντέλ Χαντάντι, συνελήφθησαν τον Δεκέμβριο στο Σάλτσμπουργκ, όπως ανέφεραν αυστριακοί εισαγγελείς στην Telegraph, αλλά οι αρχές αποκάλυψαν το όνομα του Ουσμάν, μόλις το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Όπως αναφέρει το Fox News, οι Ουσμάν και Χαντάντι έφτασαν με την ίδια βάρκα ως πρόσφυγες στην Ελλάδα και -σύμφωνα με ερευνητές- είναι ένοχοι για τις επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, πηγές αναφέρουν πως οι δύο άνδρες είναι ύποπτοι για τη σύσταση της ομάδας που οργανώνει τα τρομοκρατικά χτυπήματα για λογαριασμό των τζιχαντιστών.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως «δεκάδες» τζιχαντιστές, οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί, έχουν περάσει στην Ευρώπη ως πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις