ΕΛΛΑΔΑ

Κυψέλη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 23χρονου - Πέντε συλλήψεις

Κυψέλη: Εξιχνιάστηκε υπόθεση απαγωγής 23χρονου - Πέντε συλλήψεις

Η υπόθεση απαγωγής ενός 23χρονου υπηκόου Νεπάλ, η οποία έγινε στις 30 Μαρτίου 2016 στην Αθήνα, εξιχνιάστηκε από την αστυνομία και το θύμα απελευθερώθηκε.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν, στην Κυψέλη, οι πέντε φερόμενοι ως δράστες. Πρόκειται για δύο πολίτες Νεπάλ, έναν 35χρονο και μία 31χρονη, έναν 28χρονο πολίτη Μπαγκλαντές, έναν 32χρονο Πακιστανό και έναν 27χρονο Ινδό, ενώ κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθη και ένας 29χρονος Βέλγος, κατηγορούμενος για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για τα αδικήματα της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης, της ληστείας και της σωματικής βλάβης καθώς και για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 23χρονος απήχθη στην Αθήνα, από άγνωστα τότε άτομα τα οποία στη συνέχεια επικοινώνησαν με συγγενικό του πρόσωπο στο Νεπάλ, απαιτώντας χρηματικό ποσό για την απελευθέρωσή του. Οι δράστες συνέχισαν τις τηλεφωνικές επαφές, απειλώντας ότι θα σκότωναν τον 23χρονο εάν δεν τους δινόταν το χρηματικό ποσό των 14.000 ευρώ.

Έπειτα από επιχείρηση σε διαμέρισμα στην Κυψέλη, εντοπίστηκε ο απαχθείς, δεμένος χειροπόδαρα και με τραύματα σε όλο του το σώμα, καθώς και οι πέντε δράστες οι οποίοι συνελήφθησαν.

Παράλληλα, σε άλλο διαμέρισμα όπου πραγματοποιήθηκε έρευνα, εντοπίστηκε ο 29χρονος υπήκοος Βελγίου, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν οκτώ συσκευασίες με ινδική κάνναβη συνολικού βάρους 16 γραμμαρίων.

Οι συλληφθέντες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Σχετικές ειδήσεις