Μικρή πτώση της θερμοκρασίας την Δευτέρα

Σας έλειψαν οι βροχούλες και τα παιχνίδια με τα σύννεφα; Καιρός να «δροσιστείτε» αύριο, Δευτέρα...

Σας έλειψαν οι βροχούλες και τα παιχνίδια με τα σύννεφα; Καιρός να «δροσιστείτε» αύριο, Δευτέρα, καθώς θα αναμένεται να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές στην κεντρική Μακεδονία και πιθανώς στο βόρειο Ιόνιο και τα ορεινά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ στα νότια πελάγη. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.

Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη θα είναι αρχικά αίθριος ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις από το μεσημέρι με πρόσκαιρους όμβρους κυρίως στα ορεινά. Άνεμοι: από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 32 βαθμούς κελσιου.
 

Αναλυτική πρόγνωση

Μακεδονία, Θράκη

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές-απογευματινές ώρες με πρόσκαιρους όμβρους στην κεντρική Μακεδονία κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το μεσημέρι νότιων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στέρεα, δυτική Πελοπόννησος

Λίγες νεφώσεις που μετά το μεσημέρι τοπικά στο ιόνιο και την Ήπειρο θα αυξηθούν. Πιθανότητα για πρόσκαιρους όμβρους στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική Στέρεα, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα βόρεια με μικρή πιθανότητα πρόσκαιρων όμβρων στα ορεινά της Θεσσαλίας. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα νότια δυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Αίθριος. Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 21 έως 35 βαθμούς Κελσίου.