ΕΛΛΑΔΑ

Ασφαλιστικό - Απεργία: Τα καταστήματα που είναι ανοιχτά σήμερα

Ασφαλιστικό - Απεργία: Τα καταστήματα που είναι ανοιχτά σήμερα

Με ωράριο δύο ταχυτήτων θα λειτουργήσουν σήμερα, Κυριακή 8 Μαΐου τα καταστήματα.

Πολυκαταστήματα, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν κανονικά σήμερα παρά το κάλεσμα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος (ΓΣΕΒΕΕ) σε απεργία.

Υπενθυμίζεται ότι κανονικά σήμερα τα καταστήματα είναι ανοιχτά, καθώς πρόκειται για την πρώτη Κυριακή της ενδιάμεσης εκπτωτικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την Τετάρτη 4 Μαΐου και ολοκληρώνεται την Τρίτη 10 Μαΐου.

Τα μεγάλα εμπορικά θα είναι ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 8 το απόγευμα ενώ τα σούπερ μάρκετ από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Κλείσιμο λόγω ασφαλιστικού

Η απόφαση για 24ωρο κλείσιμο των καταστημάτων ελήφθη ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει εσπευσμένα στην ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου την ερχόμενη Κυριακή.

Η ΕΣΕΕ και η ΓΣΕΒΕΕ καλούν, επίσης, τους εμπόρους, τους βιοτέχνες και τους επαγγελματίες να πάρουν μέρος στο γενικό συλλαλητήριο που διοργανώνεται στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

«Πρέπει η κυβέρνηση αλλά και οι δανειστές να αντιληφθούν ότι εκπροσωπούμε έναν κλάδο εξαντλημένο, υπό πολυετή οικονομική επίθεση, ανίκανο να δεχτεί υπέρμετρη «ασφαλιστική φορολογία» και έναν κόσμο αγανακτισμένο, ο οποίος κάθε φορά που καταφέρνει να επιβιώνει στο τέλος κάθε μήνα, αντί για συνειδητή επιβράβευση, δέχεται κατά ριπάς νέα απρόβλεπτα πυρά και προβλήματα τύπου “λερναίας ύδρας”, που κάνουν ακόμα πιο δύσκολη την καθημερινότητά του και δραματικά αγωνιώδη την προσπάθειά του να κρατήσει το μαγαζί του και την επιχείρησή του σε λειτουργία. Κλείνουμε τα μαγαζιά μας και τις επιχειρήσεις μας την Κυριακή 8 Μαΐου, για να μην κλείσουμε οριστικά», αναφέρεται στην κοινή ανακοίνωση ΕΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ.

Σχετικές ειδήσεις