ΕΛΛΑΔΑ

Έκαψαν το κέντρο οι κουκουλοφόροι - Δεκατέσσερις οι συλλήψεις (photos)

Έκαψαν το κέντρο οι κουκουλοφόροι - Δεκατέσσερις οι συλλήψεις (photos)

Πλατεία Συντάγματος και Εξάρχεια μετατράπηκαν το βράδυ της Κυριακής (08/05) σε πεδία μάχης με οδοφράγματα, φωτιές, βόμβες μολότοφ και χρήση χημικών, να «πρωταγωνιστούν» στα επεισόδια.

Φωτογραφίες: Λευτέρης Παρτσάλης

Δεκάδες κουκουλοφόροι αναστάτωσαν το κέντρο της Αθήνας ξεκινώντας από την πλατεία Συντάγματος, όταν ομάδα νεαρών άρχισε να πετά δεκάδες βόμβες μολότοφ, πέτρες και φωτοβολίδες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες βρίσκονταν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

Οι αστυνομικοί «απάντησαν» με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης, απωθώντας τους αντιεξουσιαστές, την ώρα που πολλοί διαδηλωτές απομακρύνονταν από το σημείο.

Παράλληλα, ο δημοσιογράφος του Star Γιώργος Σαραντάκος ο οποίος κάλυπτε τη μεγάλη συγκέντρωση των συνδικάτων, δέχθηκε επίθεση με χτυπήματα και κλωτσιές από αντιεξουσιαστές αλλά κατάφερε να ξεφύγει, αποφεύγοντας χειρότερες καταστάσεις.

Αργότερα το «κυνηγητό» μεταφέρθηκε στην Πανεπιστημίου, όπου οι ταραξίες πέταξαν μπογιές στην πρόσοψη του κτηρίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Τα επεισόδια στη συνέχεια μεταφέρθηκαν στην περιοχή των Εξαρχείων, με τους κουκουλοφόρους να χρησιμοποιούν κάδους απορριμμάτων -στους οποίους έβαλαν φωτιά- για να στήσουν οδοφράγματα και παράλληλα να πετούν μολότοφ και διάφορα αντικείμενα προς τις αστυνομικές δυνάμεις.

Image 1
Image 4
Image 2 2

Άνδρες των ΜΑΤ έκαναν χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης, για να απωθήσουν τους κουκουλοφόρους.

Συνολικά χθες η αστυνομία προχώρησε 15 προσαγωγές εκ των οποίων οι 14 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Από τους συλληφθέντες, οι 3 είναι Έλληνες και οι υπόλοιποι αλλοδαποί (4 πολίτες Ιράν, 3 Γαλλίας, 2 Ελβετίας, 1 Αυστρίας και μία Κύπρου).

Τα ξημερώματα, η ένταση συνεχίστηκε με δύο επιθέσεις κουκουλοφόρων στο κέντρο της Αθήνας. Η πρώτη πραγματοποιήθηκε σε διμοιρίες οι οποίες βρίσκονταν έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη και η δεύτερη έξω από το υπουργείο Πολιτισμού.

Σχετικές ειδήσεις