Χαμόγελο του Παιδιού: Εκ βαθέων εξομολόγηση Γιαννόπουλου για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του

Χαμόγελο του Παιδιού: Εκ βαθέων εξομολόγηση Γιαννόπουλου για το σοβαρό πρόβλημα της υγείας του

Σε ιδιαίτερα φορτισμένο συναισθηματικά κλίμα και σε μία κατάμεστη αίθουσα, γεμάτη με ζωγραφιές και ευχές από τα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια του «Χαμόγελου», πραγματοποιήθηκε σήμερα (11/5) στο αμφιθέατρο του ΙΑΣΩ General, Συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος μίλησε για την περιπέτεια της υγείας του, καθώς και για τις ανησυχίες του, όπως επίσης και για τα επόμενα σχέδιά του σχετικά με το μέλλον του οργανισμού.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου», ο οποίος τον περασμένο μήνα «σόκαρε» τους φίλους του Χαμόγελου, αποκαλύπτοντας ότι του εμφανίστηκε ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας, ενώ λίγο πριν το Πάσχα υπεβλήθη σε μία σοβαρή εγχείρηση καθώς διεγνώσθη με νεόπλασμα δεξιά του παχέος εντέρου, απηύθυνε για μία ακόμη φορά έκκληση στον κόσμο και στην Πολιτεία να αγκαλιάσει τις προσπάθειες για να μην σβήσει ποτέ κανένα παιδικό χαμόγελο…

Υπό το συντονισμό της δημοσιογράφου κας. Αλεξίας Σβώλου, τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η κα. Χριστίνα Ταμπουρέα, Εμπορική Δ/ντρια του Ομίλου ΙΑΣΩ τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Ο Όμιλος ΙΑΣΩ στήριζε και συνεχίζει να στηρίζει τις κοινωνικά ευαίσθητες ομάδες. Θα είμαστε πάντα δίπλα τους για να συνεισφέρουμε ότι είναι δυνατό για να μπορέσουν να συνεχίσουν το τόσο σημαντικό έργο τους το οποίο ιδιαίτερα σήμερα υλοποιείται κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες. Με μεγάλη συνέπεια, φροντίδα και αγάπη για ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε· για τα παιδιά, για «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Σε ό,τι αφορά στους ασθενείς μας, κάνουμε το καθήκον μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο».

Το λόγο ακολούθως έλαβε ο κ. Κώστας Γιαννόπουλος, ο οποίος εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε θερμά τον Όμιλο ΙΑΣΩ με επικεφαλής τον Πρόεδρο Δ.Σ. του Ομίλου ΙΑΣΩ Δρ. Γεώργιο Σταματίου για τη ζεστασιά, την αμεσότητα και τη διακριτικότητα με την οποία -όλο το ανθρώπινο δυναμικό- διαχειρίστηκε την κατάσταση, ενώ τόνισε ότι διαχρονικά ο Όμιλος στηρίζει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» παρέχοντας δωρεάν τις πολύτιμες ιατρικές υπηρεσίες του στα παιδιά που στηρίζει ο Οργανισμός.

Ειδική αναφορά έκανε στους εξαιρετικούς γιατρούς του, που με εξειδίκευση και ενδιαφέρον στάθηκαν κάθε στιγμή δίπλα του. «Αυτό που με έμαθαν οι γιατροί μου είναι ότι η αισιοδοξία είναι βασικό «συστατικό» στη θεραπεία και καλή ανάρρωση και φυσικά ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Κοινότοπο αλλά τελικά τόσο αληθινό! Αυτό που θα ήθελα να επισημάνω είναι η ομαδικότητα με την οποία λειτουργούν!

Ευχαριστώ θερμά τους εξαιρετικούς γιατρούς μου, την εξαιρετική ομάδα του ΙΑΣΩ General και συγκεκριμένα τους κ. Μουχτούρη Αθανάσιο, Γενικό Χειρουργό, Διευθυντή της Α’ Χειρουργικής Κλινικής, κ. Αλευρά Πέτρο, Γενικό Χειρουργό, κ. Kορτέσσα Ευάγγελο, Γενικό Χειρουργό, κ. Κωτσόπουλο Παναγιώτη, Αναισθησιολόγο, Συντονιστή της Επιτροπής Αναισθησιολογικού Τομέα, κ. Κουλούρη Πέτρο – Στέφανο, Γαστρεντερολόγο, κ. Kαλοπίση Γεώργιο, Καρδιολόγο, Διευθυντή Γ’ Καρδιολογικής Κλινικής, κ. Ανατολιωτάκη Νικόλαο, Καρδιολόγο, κ. Κυριαζόπουλο Εμμανουήλ Καρδιολόγο, κα. Μπλέτα Αλίκη Νεφρολόγο, Διευθύντρια Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, κα. Τρομπούκη Σοφία, Nεφρολόγο, κ. Πιλάτη Νεκτάριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο, Επιστημονικά Υπεύθυνο του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, κ. Μπαλατσούρα Δημήτριο, Επεμβατικό Καρδιολόγο και κα. Καρύδη Παναγιώτα, Πνευμονολόγο».

Αναφερόμενος στις ζωγραφιές των παιδιών και τις δεκάδες χιλιάδες ευχές που έλαβε ομολόγησε ότι ήταν κάτι που τον εξέπληξε πολύ ευχάριστα.

«Η αγάπη που πήρα πρώτα από τα παιδιά, τους ανθρώπους μου στο Χαμόγελο, τους χιλιάδες φίλους πραγματικά με γέμισε αισιοδοξία και θετική ενέργεια και πιστεύω ότι έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην καλή πορεία που ακολούθησε», σημείωσε.

Σε ερωτήματα δημοσιογράφων για τα επόμενα σχέδιά του «Χαμόγελου», ο κ. Γιαννόπουλος απάντησε: Τους φόβους μου ή καλύτερα τις ανησυχίες μου σε μία κίνηση αυθόρμητη και ειλικρινή, όπως άλλωστε πάντα κάνω, επέλεξα να τους δημοσιοποιήσω. Θεώρησα ότι όφειλα να το κάνω απέναντι στα παιδιά που μεγαλώνουν στα Σπίτια μας, απέναντι στα παιδιά που στηρίζουμε μέσα από τις δράσεις μας, απέναντι σε όλους όσοι μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια, απέναντι στους ανθρώπους μου, τους εργαζόμενους. Ανησυχώ γιατί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που έχει “εδραιωθεί” στη συνείδηση του κόσμου, που το τιμά κάθε μέρα με την εμπιστοσύνη και την αγάπη του, δεν έχει γίνει τελικά αντιληπτό από το κράτος. Δεν έχει θωρακιστεί, δεν έχει αξιοποιηθεί στο βαθμό που θα έπρεπε και δυστυχώς μετά από 21 χρόνια σκληρής δουλειάς μία Υπουργική απόφαση μπορεί να το κλονίσει. Δηλώνω και δημόσια ότι θα ήθελα άμεσα να συναντηθώ με τον κ. Πρωθυπουργό για να του εκθέσω τους προβληματισμούς μας. Τέλος, σας ενημερώνω ότι άμεσα εν όψει του καλοκαιριού, που όπως πάντα διαφαίνεται δύσκολο, σχεδιάζουμε να υλοποιήσουμε μεγάλη κινητοποίηση για τη διασφάλιση του έργου μας».

Ο κ. Γιαννόπουλος έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Είμαστε δυνατοί, συνεχίζουμε με αισιοδοξία!»

Ο κ. Μουχτούρης Αθανάσιος, Γενικός Χειρουργός, Διευθυντής της Α’ Χειρουργικής Κλινικής του ΙΑΣΩGeneral, Επικεφαλής της ιατρικής ομάδας αναφέρθηκε στο πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε ο κ. Γιαννόπουλος, τις δυσκολίες, δηλώνοντας εξαιρετικά ικανοποιημένος και ευχαριστημένος από την μετεγχειρητική πορεία και το μέλλον.

Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ζητά την απαλλαγή φόρων σε οργανισμούς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

Στο μεταξύ, ως προς την κίνηση που έχει προχωρήσει το «Χαμόγελο του Παιδιού» μαζί με άλλους φορείς για την απαλλαγή τους από ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, τέλη κυκλοφορίας και λοιπούς φόρους, ενημέρωσε ο πρόεδρος του οργανισμού Κωστής Γιαννόπουλος σε σημερινή εκδήλωση. «Οι ιδιώτες και οι εταιρίες που μας στηρίζουν τα έχουν ήδη πληρώσει, είναι άδικο να πρέπει να το ξανακάνουμε κι εμείς, ένας οργανισμός που δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όλα τα έσοδα πάνε στη στήριξη των παιδιών μας, τα διοικητικά μας έξοδα είναι αυστηρά στο 11%», επισήμανε χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννόπουλος.

Επισημάνθηκε μάλιστα η ανάγκη στήριξης του «Χαμόγελου», λόγω της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, ιδιαίτερα τη στιγμή που οι δράσεις του οργανισμού τώρα με το προσφυγικό έχουν αυξηθεί. Παράλληλα, στην εκδήλωση έγινε ενημέρωση για την πορεία της υγείας του κ. Γιαννόπουλου, ο οποίος τελευταία ταλαιπωρείται από καρκίνο. Πεποίθηση του κ. Γιαννόπουλου ήταν πως το «Χαμόγελο» πρέπει να συνεχίσει «είτε με τον Γιαννόπουλο, είτε χωρίς, καθότι έχει τόσο άξιους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί».

Τη στήριξή τους στην περιπέτεια του κ. Γιαννόπουλου, αλλά και στο μέλλον του οργανισμού, εξέφρασαν μαθητές και φοιτητές, που παραμένουν ή ήταν στο παρελθόν κάτω από την προστασία του οργανισμού.