ΕΛΛΑΔΑ

Στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Είδη ατομικής υγιεινής, τρόφιμα και νερό διένειμε στους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Τοπικό Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων Σκαραμαγκά, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός (Ε.Ε.Σ.), την Πέμπτη (12/05/2016).

Το κλιμάκιο στελεχών και εθελοντών του Ε.Ε.Σ. διένειμε μεγάλη ποσότητα ανθρωπιστικής βοήθειας και συγκεκριμένα 2.880 πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής, 2.880 πακέτα με ξηρά τροφή και 5.760 μπουκάλια εμφιαλωμένου νερού. Επιπλέον για τις ανάγκες του κέντρου διατέθηκαν 5.000 κρουασάν.

Παράλληλα, υλοποιήθηκαν ψυχαγωγικές δραστηριότητες για τα παιδιά των φιλοξενουμένων προσφύγων από την ομάδα των κλόουν «Red Noses», καθώς και από το ελληνικό τμήμα της οργάνωσης «Clown without borders from Sweden».

Skaramagas 2

Στο Κέντρο Διαχείρισης Προσφύγων λειτουργεί σε καθημερινή βάση (από τις 10:00-14:00 και από τις 15:00-18:00) Κινητή Μονάδα Υγείας του Ισπανικού Ερυθρού Σταυρού, στελεχωμένη από ιατρό, μαία και ν οσοκόμα του Ι.Ε.Σ., αλλά και από νοσηλεύτριες και εθελοντές νοσηλευτικής του Ε.Ε.Σ., παρουσία και διερμηνέα.

Τέλος στο Κέντρο υπάρχει καθημερινή παρουσία κοινωνικού λειτουργού του Ε.Ε.Σ. για την παροχή ψυχοκοινωνικής στήριξης στους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.

Σχετικές ειδήσεις