ΕΛΛΑΔΑ

Πέθανε ο Γιάννης Σιωμόπουλος

Πέθανε ο Γιάννης Σιωμόπουλος

Σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ αναφέρει ότι ο Γιάννης Σιωμόπουλος γεννήθηκε στην Πρέβεζα το 1940 και μετά το τέλος των γυμνασιακών του σπουδών, εισήχθη στην ΑΣΟΕΕ απ’ όπου και αποφοίτησε.

Τη δημοσιογραφική του σταδιοδρομία ξεκίνησε από τον «Οικονομικό Ταχυδρόμο» ως οικονομικός συντάκτης, το 1979.

Από το 1982 μέχρι και τις τελευταίες πολύ δύσκολες ημέρες της ζωής του, εργάστηκε στην εφημερίδα «Το Βήμα» ως οικονομικός συντάκτης, σχολιογράφος και αναλυτής, με ειδίκευση στα φορολογικά θέματα.

Από το 1985 έως το 1993 εργάστηκε στην οικονομική εφημερίδα «Κέρδος» ενώ από το 1989 έως το 1993, στο περιοδικό «Αγορά». Παράλληλα, άρθρα και μελέτες του έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά (Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου-Λογιστής-Δελτίο Φορολογικής Νομοθεσίας κ.α.)

Επιπλέον, ο Γιάννης Σιωμόπουλος υπήρξε συγγραφέας βιβλίων που αφορούσαν τη φορολογία.

«Με μια ιδιαίτερα πετυχημένη διαδρομή στην ελληνική δημοσιογραφία, υπήρξε ο κατεξοχήν ειδικός σε θέματα φορολογίας. Είχε την ικανότητα να ενημερώνει το αναγνωστικό κοινό έγκαιρα, έγκυρα, με σαφήνεια και απλότητα. Με τις αναλύσεις και την κριτική του καυτηρίαζε τα κακώς κείμενα, ανατρέποντας συχνά αποφάσεις άδικες ή αντιαναπτυξιακές.

Πέραν της αναμφισβήτητης ικανότητάς του, υπήρξε και ένας εξαίρετος συνάδελφος. Σεμνός, ήπιος, με χιούμορ και ευαισθησία, πάντα πρόθυμος να ενημερώσει και να βοηθήσει τους συναδέλφους και ιδιαίτερα τους νεότερους, για πολλούς από τους οποίους υπήρξε δάσκαλος και ζωντανό παράδειγμα», σημειώνει η ΕΣΗΕΑ.

Η κηδεία του Γιάννη Σιωμόπουλου θα γίνει τη Δευτέρα, 16 Μαΐου στις 3 μ.μ. από τον Ι.Ν. Κοιμητηρίου Νέας Φιλαδελφείας, Κόκκινου Μύλου.

Σχετικές ειδήσεις