Ποιοι είναι οι «Λύκοι της Νύχτας» του Πούτιν που προσκύνησαν το Άγιο Όρος (photo-video)

Ποιοι είναι οι «Λύκοι της Νύχτας» του Πούτιν που προσκύνησαν το Άγιο Όρος (photo-video)
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Με θερμά λόγια για τους ιστορικούς, πολιτιστικούς και κυρίως θρησκευτικούς δεσμούς Ελλάδας και Ρωσίας μίλησαν οι «αγαπημένοι» μοτοσικλετιστές του Ρώσου προέδρου Βλάντιμιρ Πούτιν, «Λύκοι της Νύκχτας», που βρέθηκαν στο Άγιο Όρος για προσκύνημα, τονίζοντας  ότι η εκδήλωση γίνεται και στο πλαίσιο του κοινού αφιερωματικού έτους 2016 «η Ελλάδα στη Ρωσία και η Ρωσία στην Ελλάδα».

Ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας των «Λύκων της Νύχτας», Βλ. Στρόγκοφ, αφού μίλησε για τη σημασία της αγάπης και της ενότητας αναφέρθηκε στο 2016 ως διπλή επέτειο (ειδικά ο μήνας Μάιος), καθώς συμπληρώνονται φέτος 75 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο αλλά και 1.000 χρόνια παρουσίας, όπως ανέφεραν, του ρωσικού μοναχισμού στο Άγιο Όρος.

lykoi 1

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο προεδρεύων, εκπρόσωπος της ρωσικής πρεσβείας, Όλεγκ Μπρεντίχιν, ερωτώμενος σχετικά επιβεβαίωσε ότι έχει αρχίσει η διαδικασία της προετοιμασίας για τη διοργάνωση της επίσκεψης του προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντιμίρ Πούτιν στην Ελλάδα.

lykoi 3

Σκοπός της λέσχης και των ταξιδιών της είναι, όπως είπε ο κ. Στρόγκοφ, «η αντίσταση ενάντια στον αόρατο σκηνοθέτη που θέλει να βάλει εμπόδια στην ενότητα των ορθόδοξων λαών». Ανέφερε ότι η λέσχη τους ιδρύθηκε το 1989, ότι έχει 6.000 μέλη σε όλη την Ευρώπη και ότι στη συγκεκριμένη αποστολή τελικά κατάφεραν να φτάσουν 25 από τους αρχικά 160 δηλωθέντες.

Οι εκπρόσωποι της αποστολής αναφέρθηκαν στα προβλήματα που συνάντησαν, π.χ. με τη διέλευση της αποστολής από την Πολωνία, και εξήγησαν γιατί τελικά -παρότι «μηχανόβιοι»- θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα για τις επισκέψεις τους σε χώρους λατρείας στην Ελλάδα. Από την πλευρά του ο πατήρ Γκόρι, που συμμετέχει στην αποστολή, ευχαρίστησε του Έλληνες γιατί κατάφεραν να διατηρήσουν το Άγιο Όρος, το οποίο χαρακτήρισε «πηγή της ελπίδας».

lykoi 4

Στην έναρξη της συνέντευξης ο κ. Μπρεντίχιν τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι το μέλλον είναι ο κοινός δρόμος Ελλάδας-Ρωσίας, η συμπόρευση των δύο εθνών για το καλύτερο, παρά τις όποιες συγκυριακές δυσχέρειες έχουν κατά καιρούς προκύψει, ενώ εκ μέρους των «Λύκων της Νύχτας» έγινε η παρουσίαση της εικόνας του Αγίου Σεργκέι Ραντόντσκι, ο οποίος, όπως τόνισαν, έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επίτευξη της ενότητας του ρωσικού λαού.

lykoi 5

Δείτε τις φωτογραφίες στη gallery του newsbomb.gr

Ποιοι είναι και ποια η σχέση τους με τον Βλαντίμιρ Πούτιν

Οι «Nochniye Volki», δηλαδή οι «Λύκοι της Νύχτας», και είναι «προσωπικοί φίλοι» του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

lykoi 8

Συστάθηκαν ως «συμμορία» τον Μάιο του 1989 και αρέσκονται να περιδιαβαίνουν τη ρωσική επικράτεια πάνω σε μεγάλες μοτοσικλέτες Χάρλεϊ Ντέιβιντσον - της μάρκας που αποτελεί και προτίμηση του ίδιου του ρώσου ηγέτη, ο οποίος έχει θεαθεί πολλάκις να οδηγεί μία από αυτές.

από τον Αύγουστο του 2011, οπότε ο Πούτιν εμφανίστηκε να οδηγεί μία τεράστια Χάρλεϊ στη συγκέντρωση των «Λύκων» στην πόλη Νοβοροσίσκ. Εκεί τα μέλη της συμμορίας συγκεντρώθηκαν για να τιμήσουν τη μνήμη των Σοβιετικών που έπεσαν πολεμώντας τους ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

lykoi 6

Η συμμορία προέκυψε μέσα από την αντισοβιετική ροκ κουλτούρα της δεκαετίας του 1980 και το μανιφέστο της, όπως τονίζεται, «απορρίπτει κάθε νόμο και κανόνα, αναγνωρίζοντας μονάχα την κυριαρχία της Αδελφότητας».

lykoi 9

O Πούτιν είναι τόσο πολύ φίλος με τον αρχηγό της συμμορίας των «τσοπεράδων» Αλεξάντερ Ζαλντοστάνοφ (γνωστός και ως «Χειρούργος») ώστε «έστησε» κάποτε σε προγραμματισμένη συνάντηση τον ουκρανό ομόλογο του Βίκτορ Γιανούκοβιτς επειδή τα… έλεγε σε εγκάρδιο κλίμα με τον Ζαλντοστάνοφ.

Πηγή φωτογραφιών: policenet.gr

PHOTO GALLERY