ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Καταλήψεις και φωτιές από πρόσφυγες που ζητούν να φύγουν από το νησί (vid)

Επεισόδια στη Μυτιλήνη: Καταλήψεις και φωτιές από πρόσφυγες που ζητούν να φύγουν από το νησί (vid)

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας (16/05) στο hot spot της Μόριας. Πρωταγωνιστές ήταν πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι ζητούν να τους επιτραπεί να φύγουν από τη Μυτιλήνη.

Πρόσφυγες και μετανάστες κατέλαβαν το χώρο μπροστά στην υπηρεσία ασύλου του hot spot της Μόριας κι έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Από τον καταυλισμό βγήκαν αμέσως οι εργαζόμενοι στις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται εκεί ενώ διμοιρία ΜΑΤ αποκατέστησε την τάξη χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου - λάμψης.

Οι διαμαρτυρόμενοι είναι άτομα που έχουν μπει στην Ελλάδα μετά τις 20 Μαρτίου όταν και μπήκε σε εφαρμογή η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας, η οποία τους κρατά υπό περιορισμό στο hot spot επί 25ήμερο μέχρι να τους επιτραπεί μεν να κυκλοφορούν στο νησί αλλά τους απαγορεύει να φεύγουν από αυτό.

Η διαδικασία εξέτασης των αιτήσεων ασύλου που υπέβαλλαν όμως καθυστερεί με αποτέλεσμα συχνά να δημιουργούνται προβλήματα όπως η σημερινή εξέγερση.

Χθες το απόγευμα, διαδηλώνοντας πως είναι πρόσφυγες και όχι εγκληματίες δεκάδες Ιρακινοί και Σύριοι, κυρίως μέλη οικογενειών με παιδιά, συγκεντρώθηκαν στην κεντρική πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, με το αίτημα να τους επιτραπεί να αναχωρήσουν για την υπόλοιπη Ελλάδα και στη συνέχεια για την Ευρώπη.

(Πηγή φωτογραφίας: lesvospost.gr.)

Σχετικές ειδήσεις