ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο στο εργατικό ατύχημα

Κρήτη: Ανυπαρξία μέτρων ασφαλείας καταγγέλει το Εργατικό Κέντρο στο εργατικό ατύχημα

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημακού Νοσοκομείου Ηρακλείου νοσηλεύεται ο ένας από τους τέσσερις εργάτες που τραυματίστηκαν σοβαρά, σήμερα το πρωί, στο κέντρο του Ηρακλείου μετά από την πτώση μπαλκονιού.

Πρόκειται για 20χρονο εργάτη, ο οποίος φέρει τραύματα στον θώρακα και το κεφάλι. Οι άλλοι τρεις τραυματίες δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο για τη ζωή τους.

Εν τω μεταξύ, την έλλειψη μέτρων ασφαλείας στο κτίριο όπου γίνονταν οι εργασίες κατά την πτώση του μπαλκονιού, καταγγέλλει σε σχετική ανακοίνωσή της η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου (ΕΚΗ), ενώ με εντολή της Επιθεώρησης Εργασίας σταμάτησαν οι εργασίες στο κτίριο, μέχρι νεοτέρας.

Το ΕΚΗ ζήτησε από την Επιθεώρηση Εργασίας να ολοκληρώσει το συντομότερο δυνατόν το πόρισμα, ώστε να αποδοθούν και οι σχετικές ευθύνες. Παράλληλα, το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου έχει, ήδη, αποστείλει σχετική επιστολή στον δήμο Ηρακλείου, με την οποία ζητά τον έλεγχο της στατικότητας του κτιρίου, καθώς ο χώρος που συνέβη το εργατικό ατύχημα είναι σημείο συναθροίσεων (καφετέρια), ώστε να αποφευχθούν χειρότερες καταστάσεις.

Σχετικές ειδήσεις