Έργα του γλύπτη Τάκη για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Έργα του γλύπτη Τάκη για τη στήριξη της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών

Δύο πρωτοποριακά έργα, με τίτλο «Μαγνητικοί Τοίχοι – Τέταρτη Διάσταση», που παρουσιάζονται για πρώτη φορά  στην Ελλάδα, καθώς και 50 έργα από τη σειρά «Θεραπευτικά εργαλεία» (για θετική ενέργεια), προσέφερε ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας γλύπτης Τάκης, θέλοντας να στηρίξει το έργο της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε ο Σύλλογος «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» στο εστιατόριο Zonar’s, την Τρίτη (24/05/2016), παρευρέθη η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη.

Η κυρία Βαρδινογιάννη, στο σύντομο χαιρετισμό της, ευχαρίστησε τον γλύπτη Τάκη για τη στήριξή του στον ιερό σκοπό του Συλλόγου, αναφέρθηκε στην κοινωνική του ευαισθησία και εξέφρασε τον θαυμασμό της για το έργο του: «Κάθε φορά που βρίσκομαι στην UNESCO στο Παρίσι αισθάνομαι μεγάλη συγκίνηση και υπερηφάνεια που βλέπω τα "Αιολικά Σινιάλα" του να κοσμούν τους κήπους του Οργανισμού. Έργα του κοσμούν επίσης το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Metropolitan Museum, και τόσους άλλους σημαντικούς πολιτιστικούς χώρους. Ο Τάκης είναι ένας διεθνής Έλληνας γλύπτης το έργο του οποίου αποτελεί μεγάλο κεφάλαιο στην ιστορία του ελληνικού πολιτισμού και της γλυπτικής τέχνης διεθνώς. Τον ευχαριστούμε θερμά και θα ήθελα να τον καλέσω να επισκεφθεί το Ογκολογικό μας Νοσοκομείο για να τον τιμήσουμε για τη σημαντική του στήριξη!».

TAKIS

Η κυρία Βαρδινογιάννη ευχαρίστησε επίσης όλους όσοι ανταποκρίθηκαν με τόση αμεσότητα στην πρόσκληση του «ΟΡΑΜΑΤΟΣ ΕΛΠΙΔΑΣ».

Στην εκδήλωση ήταν παρών ο τεχνοκριτικός, Νίκος Σταθούλης, ο οποίος παρουσίασε εν συντομία στους προσκεκλημένους το έργο του μεγάλου καλλιτέχνη.

Υπεύθυνη για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ήταν το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ», κυρία Ελένη Σαμαρά Κωνσταντακάτου.

Την εκδήλωση υποστήριξε με την ευγενική του χορηγία ο ελβετικός οίκος καλλυντικών La Prairie, προσφέροντας στις προσκεκλημένες κυρίες ως δώρο την Ιconic Skin Caviar Cream (50ml) της La Prairie καθώς και μια πρόσκληση για περιποίηση στην Καμπίνα της La Prairie στο Golden Hall.