ΕΛΛΑΔΑ

Έξω από το ξενοδοχείο "Athens Ledra" οι εργαζόμενοι - Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας

Έξω από το ξενοδοχείο "Athens Ledra" οι εργαζόμενοι - Προχώρησαν σε επίσχεση εργασίας

Αποφασισμένοι να παραμείνουν για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί εντός του ξενοδοχείου ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε κίνηση θίγει τα συμφεροντά τους, είναι οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου "Athens Ledra".

Συγκεντρωμένοι έξω από το ξενοδοχείο "Athens Ledra" επί της λεωφόρου Συγγρού, βρίσκονται εργαζόμενοί του το πρωί της Τετάρτης (01/06), μετά το επικείμενο «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Από το βράδυ της Τρίτης, οι περίπου 150 εργαζόμενοι ξεκίνησαν επίσχεση εργασίας καθώς παραμένουν απλήρωτοι για περισσότερους από δύο μήνες. Αυτό δεν τους σταμάτησε πάντως, από το να εξυπηρετήσουν τους πελάτες του ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως δήλωσαν στον ΑΝΤ1.

Όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι της ξενοδοχειακής μονάδας, πρόθεση της διοίκησης είναι το ξενοδοχείο να βγει σε πλειστηριασμό.

Το "Athens Ledra" είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του 1980 από τον Γεώργιο Παρασκευαΐδη. Το 2013 ολοκληρώθηκε η τριακονταετής σύμβαση με την αμερικανική αλυσίδα "Marriott" και μετονομάστηκε από "Ledra Marriott" σε "Athens Ledra".

Βασικός πιστωτής του ξενοδοχείου είναι η Alpha, με τις οφειλές προς αυτήν να αγγίζουν τα 33 εκατ. ευρώ. Στο παρελθόν είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το εμβληματικό ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαΐδη.

Σχετικές ειδήσεις