ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υποχωρούν οι λιμενεργάτες - Νέα 48ωρη απεργία - Προβλήματα στα λιμάνια

Δεν υποχωρούν οι λιμενεργάτες - Νέα 48ωρη απεργία - Προβλήματα στα λιμάνια

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους με νέα 48ωρη απεργία για σήμερα Πέμπτη (09/06) και αύριο Παρασκευή καθώς και αποχή από την εργασία το Σαββατοκύριακο, αποφάσισαν οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα λιμάνια(Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας - Ένωση Λιμενεργατών - Σύνδεσμος Εποπτών Αρχιεργατών).

Παράλληλα την Παρασκευή, οι λιμενεργάτες θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη λεωφόρο Αθηνών, όπου θα γίνει η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης των ΟΛΠ και ΟΛΘ.

Την ίδια ώρα, οι συνεχιζόμενες από τις 26 Μαΐου απεργιακές κινητοποιήσεις, προκαλούν σοβαρά προβλήματα στην εκφόρτωση και φόρτωση αποσκευών επιβατών στα κρουαζιερόπλοια, στην τροφοδοσία πλοίων αλλά και στις διακινήσεις εμπορευματοκιβωτίων.

Νωρίτερα, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρής Δρίτσας, με δήλωσή του τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει όλες τις αναγκαίες πρωτοβουλίες και αποφάσεις για το θέμα των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων και εξέφρασε την εκτίμηση ότι θα υπάρξει ανάλογη ανταπόκριση και από τους εργαζομένους.

«Είναι προς το συμφέρον όλων να εκτιμηθούν σωστά προτεινόμενες λύσεις που δεν θα θέσουν σε κίνδυνο το συνολικότερο τοπίο, αλλά αντίθετα θα αποτρέψουν αρνητικές εξελίξεις που είμαι βέβαιος ότι κανείς δεν τις επιθυμεί» ανέφερε ο υπουργός.

Τις αντιδράσεις των εταιρειών κρουαζιέρας προκαλούν οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης ενώ στελέχη του κλάδου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου κάνοντας λόγο για απρόβλεπτες συνέπειες στον τουρισμό και την ελληνική οικονομία.

Το Σάββατο αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματίσει την αποβίβαση 6.660 επιβατών και την ταυτόχρονη επιβίβαση ίδιου αριθμού ατόμων. Οι επιβάτες αυτοί αναμένεται να καταφθάσουν με πτήσεις τσάρτερ από διάφορα μέρη του κόσμου στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», και στη συνέχεια στους σταθμούς κρουαζιέρας στο λιμάνι.

Επίσης άλλοι 2.000 επιβάτες από τα ίδια κρουαζιερόπλοια αναμένεται να επιβιβασθούν προκειμένου να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική και κυρίως στην Ακρόπολη.

Σχετικές ειδήσεις