Αγραφιώτου: Στοιχεία - «φωτιά» αποκάλυψε η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία

Αγραφιώτου: Στοιχεία - «φωτιά» αποκάλυψε η οικιακή βοηθός για τη δολοφονία

Στοιχεία – «φωτιά» που κανείς μέχρι τώρα δεν γνώριζε – Ποιος πήρε πράγματα μέσα από το διαμέρισμα; - Ποια η σχέση της βοηθού με την άτυχη 69χρονη;

Μια απίστευτη αλληλουχία γεγονότων ξετυλίχθηκε με κινηματογραφική ταχύτητα μέσα από τη βαθιά έρευνα της Α. Νικολούλη.

Μάρτυρας- «κλειδί», έσπασε τη σιωπή της μέσα από τα κρατητήρια της ΕΛ.ΑΣ. όπου βρίσκεται. Είναι το τελευταίο πρόσωπο που είδε την άτυχη γυναίκα πριν εξαφανιστεί και δολοφονηθεί και μίλησε για πρώτη φορά στην Αγγελική Νικολούλη.

Η Ία, η 30χρονη Γεωργιανή οικιακή βοηθός, το «μάτι και το αυτί» στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου, αποκάλυψε στη δημοσιογράφο στοιχεία –φωτιά, που κανείς μέχρι σήμερα δεν γνώριζε...

Τελευταία η Ελευθερία Αγραφιώτου κάθε Τρίτη και Πέμπτη έφευγε από το σπίτι για πάνω από μία ώρα, λέγοντας πως πήγαινε για φυσικοθεραπεία. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Η οικιακή βοηθός αποκάλυψε πως πριν ακόμα το διαμέρισμα ερευνηθεί και σφραγιστεί από την Αστυνομία, από το δωμάτιο της Ελευθερίας άτομα του περιβάλλοντος της πήραν έγγραφα, ένα παλιό κινητό και τον φορητό υπολογιστή της.

Η μαρτυρία αυτή προκάλεσε την παρέμβαση του αγαπημένου της βαφτισιμιού που διευκρίνισε μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος από τη Μόσχα όπου σπουδάζει, τα εξής: Οι ντετέκτιβ που προσέλαβε του ζήτησαν να του παραδώσει το λάπτοπ του θύματος, τη συσκευή του παλιού κινητού που χρησιμοποιούσε, αλλά και προσωπικά έγγραφα της Ελευθερίας Αγραφιώτου. Η ανησυχία για την τύχη της νονάς του τον οδήγησαν να πάρει από το σπίτι χωρίς να το πολυσκεφτεί τα προσωπικά της στοιχεία, τα οποία χρειάζονταν και για την έκδοση Silver Alert.

Το πρωί της μοιραίας μέρας, η Αγραφιώτου ανέφερε στην οικιακή βοηθό πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει το οξυγόνο που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Το ίδιο απόγευμα όμως, ένας κούριερ πήγε στο σπίτι με αποδείξεις, που έδειχναν ότι είχε πληρώσει τους λογαριασμούς στο κατάστημα την προηγούμενη μέρα. Για κάποιο λόγο το θύμα δεν ήθελε να αποκαλύψει που θα πήγαινε.

Όταν η οικιακή βοηθός έτρεξε να ειδοποιήσει για την εξαφάνιση άτομα του στενού κύκλου της Ελευθερίας, εκείνοι δεν προθυμοποιήθηκαν να τη βοηθήσουν. Τότε άρχισε να ψάχνει μόνη της σε νοσοκομεία, χωρίς αποτέλεσμα.

Επιμένει πως κάλεσε το θύμα δύο φορές στο κινητό της τηλέφωνο γύρω στις πέντε με πέντε και μισή το απόγευμα, το οποίο χτυπούσε και μετά σαν κάποιος να το έκλεισε. Όταν επιχείρησε να την πάρει για τρίτη φορά, το κινητό ήταν κλειστό. Το γεγονός προκαλεί ερωτηματικά γιατί στο δεύτερο και τρίτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος, τα κινητά τηλέφωνα δεν έχουν σήμα.

Η 30χρονη Γεωργιανή διέψευσε τον Αλβανό κηπουρό της Αγραφιώτου ότι σκόπευε να την απολύσει και δήλωσε πως τον γνώρισε από κοντά για πρώτη φορά, μία μέρα μετά την εξαφάνιση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Μάρτυρας - «κλειδί» στην υπόθεση Αγραφιώτου σπάει τη σιωπή του

Μάρτυρας - «κλειδί» στην υπόθεση Αγραφιώτου σπάει τη σιωπή του

Όλα όσα αποκάλυψε η οικιακή βοηθός στην Αγγελική Νικολούλη

Τελευταία, η Αγραφιώτου έφευγε για πάνω από μία ώρα τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης λέγοντας ότι πήγαινε σε φυσιοθεραπευτή. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που. Επέλεγε να πηγαίνει αλλού για θεραπεία παρά το γεγονός ότι τις υπόλοιπες μέρες στο σπίτι, είχε άλλον φυσικοθεραπευτή για την ηλικιωμένη μητέρα της.

Το τελευταίο διάστημα φαινόταν στενοχωρημένη, νευρική κι έκλαιγε. Όπως είχε δει η οικιακή βοηθός είχε κυκλώσει διάφορες αγγελίες σε εφημερίδες αναζητώντας εργασία.

Καθημερινά εκτός Κυριακής, πήγαινε στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου στις εννιά το πρωί και έφευγε στις εννιά το βράδυ. Τις Κυριακές την κατάκοιτη μητέρα της βοηθούσε το ζευγάρι των Αλβανών που είχε για χρόνια η Αγραφιώτου στη δούλεψη της. Όπως είπε μέχρι την ημέρα της εξαφάνισης, δεν τους είχε συναντήσει. Τους είδε για πρώτη φορά το βράδυ της επόμενης ημέρας που πήγαν στο διαμέρισμα.

«Την κάλεσα το απόγευμα στο κινητό της και μου το έκλεισαν...»

Τη μοιραία εκείνη μέρα, πριν φύγει από το σπίτι η Αγραφιώτου, ρώτησε την οικιακή βοηθό αν έλλειπε κάτι από τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού. Δεν μίλησε με κανέναν στο τηλέφωνο και της είπε πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει τον λογαριασμό του οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ο λογαριασμός είχε πληρωθεί την προηγούμενη μέρα. Αυτό το διαπίστωσε η οικιακή βοηθός όταν το ίδιο απόγευμα ένας κούριερ έφερε τις σχετικές αποδείξεις.

Αργά το απόγευμα της Πεμπτης 21 Απριλίου, βλέποντας ότι η Ελευθερία αργούσε να επιστρέψει άρχισε να ανησυχεί. Θυμάται χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς την ώρα, πως μεταξύ πέντε με πέντε και μισή την κάλεσε στο κινητό της. Το τηλέφωνο χτύπησε δύο φορές και μετά ένιωσε πως κάποιος της το έκλεισε. Φοβούμενη μήπως είχε καλέσει λάθος αριθμό, ξαναπήρε και το τηλέφωνο αυτή τη φορά ήταν κλειστό. Στον τηλεφωνητή που άνοιξε αυτόματα, άφησε το εξής μήνυμα: «Κυρία Ελευθερία, είστε καλά;». Προσπάθησε ξανά γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ και το τηλέφωνο παρέμενε κλειστό. Μισή ώρα αργότερα κατευθύνθηκε στο απέναντι διαμέρισμα των κουμπάρων της Αγραφιώτου για να τους ενημερώσει.

Όπως υποστήριξε, η σύζυγος της είπε πως δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα. Προσπάθησε μάταια να καλέσει σε όλα τα τηλέφωνα που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη του σταθερού τηλεφώνου του διαμερίσματος αναζητώντας βοήθεια. Κανείς δεν ήξερε το παραμικρό.

Σκεπτόμενη ότι ίσως είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, το επόμενο πρωί μαζί με τις δικές της φίλες έψαξαν σε όλα τα νοσοκομεία. Η ίδια απευθύνθηκε και στη «Γραμμή Ζωής» για να εκδοθεί SILVER ALERT.

Στην αρχή φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία καθώς η ίδια δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Τελικά η δήλωση εξαφάνισης έγινε από το ζεύγος των κουμπάρων του θύματος.

Σύμφωνα με την οικιακή βοηθό, η Ελευθερία συνήθιζε να μιλάει συχνά στο κινητό της τηλέφωνο και υπήρξαν φορές που την είχε ακούσει να καβγαδίζει με κάποιον. Της είχε τονίσει να μη σηκώνει το σταθερό τηλέφωνο το σπιτιού ούτε να ανοίγει την πόρτα ακόμα κι αν ή ίδια βρισκόταν στο σπίτι.