Επτά κρουαζιερόπλοια σήμερα στον Πειραιά - Συνεχίζουν την απεργία τους οι λιμενεργάτες

Επτά κρουαζιερόπλοια σήμερα στον Πειραιά - Συνεχίζουν την απεργία τους οι λιμενεργάτες

Μόνοι τους μεταφέρουν τις βαλίτσες τους προς τους τερματικούς σταθμούς σήμερα Σάββατο (11/06), πολλοί επιβάτες κρουαζιερόπλοιων που «έδεσαν» στον Πειραιά, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Από το πρωί σήμερα, τα πληρώματα και το προσωπικό των εταιρειών κρουαζιέρας είναι αυτοί που εξυπηρετούν στο λιμάνι του Πειραιά τις φορτοεκφορτώσεις των αποσκευών των επιβατών καθώς συνεχίζεται για 17η ημέρα, η απεργία των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, με αίτημα την κατοχύρωση των εργασιακών τους σχέσεων, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων.

Όσοι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, μεταφέρουν μόνοι τις αποσκευές τους προς τους τερματικούς σταθμούς και κατόπιν επιβιβάζονται σε ταξί ή λεωφορεία, με κατεύθυνση το αεροδρόμιο ή την Ακρόπολη και το κέντρο της Αθήνας.

Στο λιμάνι του Πειραιά κατέπλευσαν σήμερα 7 κρουαζιερόπλοια, ενώ ένα κατευθύνθηκε στο λιμάνι του Λαυρίου.

Περίπου 12.000 επιβάτες έχουν αρχίσει να αποβιβάζονται από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά ενώ στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα μεταφοράς των αποσκευών από επιβάτες μεγάλη ηλικίας, επιτρέπεται η είσοδος σε ταξί και πούλμαν κοντά στα κρουαζιερόπλοια προκειμένου να μεταφερθούν οι επιβάτες και οι αποσκευές τους, στους τερματικούς σταθμούς αλλά και στην έξοδο του λιμανιού.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Λιμενεργατών Νίκος Γεωργίου μιλώντας το πρωί στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε ότι εργαζόμενοι περιφρουρούν όλες αυτές τις ημέρες την απεργιακή κινητοποίηση στο λιμάνι ενώ σε ερώτηση αν πρόκειται να εμποδιστεί η τροφοδοσία πλοίων η μεταφορά αποσκευών από τα πληρώματα των κρουαζιερόπλοιων είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν έχει γίνει κάτι τέτοιο αλλά ούτε πρόκειται να γίνει.

Σχολιάζοντας την επιστολή του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα για τις εργασιακές σχέσεις των εργαζομένων, ο κ. Γεωργίου είπε ότι ο Γενικός Κανονισμός Εργασίας των εργαζομένων θα πρέπει να μπει σε άρθρο στο κυρωτικό νόμο στη βουλή με την οποία θα δοθεί το λιμάνι στην Cosco ενώ αναφορικά με τη δυνατότητα μετατάξεων των εργαζομένων είπε ότι είναι μία συζήτηση που έχει ανοίξει και είναι ακόμα πολύ νωρίς.

Χθες η γενική συνέλευση των μετόχων του ΟΛΠ στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ενέκρινε τη νέα σύμβαση παραχώρησης που θα οδηγηθεί προς ψήφιση στη βουλή, προκειμένου να αναλάβει πλέον σε λίγο καιρό- αφού καταβληθεί και το ανάλογο τίμημα -τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά η Cosco.

«Υπάρχει μια μικρή ταλαιπωρία για τους επιβάτες, αλλά δεν ξέρουμε πως θα το εκλάβουν οι εταιρείας του κλάδου» τόνισε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών και Κρουαζιερόπλοιων Ναυτιλίας Θεόδωρος Κόντες και πρόσθεσε ότι «ήδη τα πρώτα αποτελέσματα είναι αρνητικά καθώς ενόψει της άφιξης στις 20 Ιουνίου κρουαζιερόπλοιου της Carnival Vista με 4.000 επιβάτες στο λιμάνι του Πειραιά στελέχη της εταιρείας ερευνούν εναλλακτικό λιμάνι μετεπιβίβασης».

«Η ζημιά είναι ακόμα μικρή αλλά από εδώ και πέρα πολλαπλασιάζεται όχι μόνο για τη σεζόν αλλά και για τα μελλοντικά έτη για το θαλάσσιο τουρισμό» πρόσθεσε ο κ. Κόντες.