Καταγγελία: Βρετανοί ναύτες ξυλοκόπησαν λιμενεργάτη στον Πειραιά

Καταγγελία: Βρετανοί ναύτες ξυλοκόπησαν λιμενεργάτη στον Πειραιά

Περιστατικό βίας κατά λιμενεργάτη, ο οποίος κατέληξε στο νοσοκομείο, κατήγγειλε η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Η βουλευτής Πειραιά του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου, επικοινώνησε σήμερα (11/06) το πρωί με τον υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία του κόμματος «για το απαράδεκτο περιστατικό που συνέβη σήμερα το πρωί στον Πειραιά, όπου μεθυσμένοι Βρετανοί ναύτες του πολεμικού πλοίου Carocan Bay London, που ανήκει στη ΝΑΤΟϊκή δύναμη που περιπολεί στο Αιγαίο, επιτέθηκαν και χτύπησαν τον λιμενεργάτη Σπ. Μεσίνη, ο οποίος και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Τζάνειο».

«Τέτοια περιστατικά, που θυμίζουν παλιότερες εποχές, δείχνουν ότι οι ΝΑΤΟϊκοί δρουν - και με την ανοχή της κυβέρνησης - ως κράτος εν κράτει» σημειώνει το ΚΚΕ.

Η απάντηση του υπουργείου

Το κεντρικό λιμεναρχείο Πειραιά, έχει επιληφθεί ήδη και προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες επί του θλιβερού περιστατικού που σημειώθηκε το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, ανέφερε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο υπουργός χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη ενέργεια ως μεμονωμένη, που δεν σχέση με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα λιμάνια.