ΕΛΛΑΔΑ

Κρήτη: Λήξη συναγερμού με το ακυβέρνητο πλοιάριο - Ιταλία θέλουν να φτάσουν οι μετανάστες

Κρήτη: Λήξη συναγερμού με το ακυβέρνητο πλοιάριο - Ιταλία θέλουν να φτάσουν οι μετανάστες

Δεν υπήρχει κίνδυνος για τους 200 επιβαίνοντες σε πλοιάριο που είχε εκπέμψει σήμα κινδύνου νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας (13/06).

Φορτηγό πλοίο που βρίσκεται στο σημείο (περίπου 80 ναυτικά μίλια νότια της Γαύδου) ανέφερε στο Ενιαίο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ότι προς το παρόν το σκάφος δεν χρήζει βοήθειας, ωστόσο οι μετανάστες που βρίσκονται πάνω σε αυτό ζητούν να κατευθυνθούν προς την Ιταλία.

Σε εξέλιξη είναι διαβουλεύσεις των εμπλεκόμενων υπηρεσιών για την τύχη των 200 μεταναστών που επιβαίνουν σε 25μετρο ξύλινο σκάφος, καθώς το συμβάν λαμβάνει χώρα στα χωρικά ύδατα της Λιβύης.

Είχε προηγηθεί μεγάλη κινητοποίηση των λιμενικών αρχών όταν εντοπίστηκε το πλοιάριο το οποίο σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έπλεε ακυβέρνητο.

Οι αρχές της Λιβύης ζήτησαν αρχικά τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος, καθώς ήταν πιο κοντά στο σημείο του συμβάντος και άμεσα άρχισαν να κατευθύνονται στο στίγμα του κινδυνεύοντος σκάφους, υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας, ένα ελληνικό δεξαμενόπλοιο και ένα φορτηγό πλοίο με ξένη σημαία.

Σχετικές ειδήσεις