Μπακογιάννης: Καμία ανοχή στην καταστροφή του Ασωπού

Μπακογιάννης: Καμία ανοχή στην καταστροφή του Ασωπού
ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Σφραγίστηκαν οι εγκαταστάσεις της εταιρείας «Λουφάκης Ανώνυμη Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία Χημικών» στα Οινόφυτα, καθώς εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων.

Στις αποθήκες της εταιρείας, στην περιοχή Ρουμάνια, διενήργησαν έλεγχο οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας έπειτα από καταγγελίες.

oinofyta1

Κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε ποσότητα επικίνδυνων αποβλήτων, τα οποία ήταν αποθηκευμένα για λογαριασμό εταιρείας η οποία δραστηριοποιείται στη διαχείριση αποβλήτων, επικίνδυνων και μη.

Η αποθήκευση των συγκεκριμένων υλικών έγινε κατά παράβαση της άδειας που έχει χορηγηθεί στην εταιρεία από την Διεύθυνση Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Βοιωτίας. Ο προσωρινός υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη από τις αρχές με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

oinofyta2

Για τον έλεγχο και τον εντοπισμό της ποσότητας αποβλήτων ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, δήλωσε:

«Έχουμε ξεκινήσει ήδη την τεράστια προσπάθεια εξυγίανσης του Ασωπού. Στο πλαίσιο αυτό, δηλώνω κατηγορηματικά ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο ανοχής για όποιον παρανομεί και λειτουργεί εις βάρος του περιβάλλοντος και της υγείας μας. Οι έλεγχοι εντατικοποιούνται και καλώ τους πάντες να συμμορφωθούν. Κανένας δεν θα μπορέσει να σταθεί ως εμπόδιο σε αυτό που θέλουν να κάνουν όλοι οι πολίτες της Στερεάς Ελλάδας, να δώσουν τέλος στην καταστροφή του Ασωπού και ολόκληρης της περιοχής».

PHOTO GALLERY