ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Θεσσαλονίκη: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα την ημέρα του Αγίου Πνεύματος

Κλειστά θα είναι τη Δευτέρα 20 Ιουνίου, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, τα εμπορικά καταστήματα και τα καταστήματα πώλησης τροφίμων στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μετά την εφαρμογή του νόμου 3996/2011, στον οποίο ορίζεται ρητά ότι η αρμοδιότητα καθορισμού αργιών αφαιρείται από την αιρετή περιφέρεια και αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργού Εργασίας, τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, όσο και η διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, απευθύνθηκαν επανειλημμένα επί σειρά ημερών στα υπουργεία Ανάπτυξης, Εργασίας και Εσωτερικών, ζητώντας να οριστεί ως αργία η ημέρα του Αγίου Πνεύματος για τη Θεσσαλονίκη.

«Δυστυχώς, μέχρι σήμερα, δεν υπήρξε ανταπόκριση των υπουργείων στο παραπάνω κοινό αίτημα», αναφέρει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Ακόμη, σημειώνει ότι με βάση την με αρ. πρωτ. Γ/ΕΞ/5485-1/17-6-2016 υπηρεσιακή απάντηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, σε ερώτημα που έθεσε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, η υπ' αριθμ. 22/19777/10-05-2002 απόφαση Νομάρχη Θεσσαλονίκης δεν έχει ανακληθεί.

Σχετικές ειδήσεις