ΕΛΛΑΔΑ

Αγραφιώτου: Μαρτυρία - σοκ στην Αγγελική Νικολούλη για τον «καραφλό μανιακό» από παλαιότερο θύμα του

Αγραφιώτου: Μαρτυρία - σοκ στην Αγγελική Νικολούλη για τον «καραφλό μανιακό» από παλαιότερο θύμα του

Η ανατριχιαστική σκηνή που έζησε στο ασανσέρ, στο υπόγειο του σούπερ μάρκετ, μια γυναίκα, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία της Ελευθερίας Αγραφιώτου, όπως την περιέγραψε στο «Φως στο τούνελ».

Ο «ΑΝΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΤΡΕΛΟ ΒΛΕΜΜΑ» ΕΙΧΕ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΙ ΝΑ ΕΠΙΤΕΘΕΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΡΕΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΙΝ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΗΣ 69ΧΡΟΝΗΣ

Μια γοητευτική γυναίκα, βρέθηκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον «καραφλό μανιακό» του σούπερ μάρκετ, συγκράτησε τα χαρακτηριστικά του και περιέγραψε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» την τρομαχτική της εμπειρία.

Θα μπορούσε να είναι κι αυτή, ένα θύμα του μανιακού που βασάνισε και σκότωσε την άτυχη 69χρονη στο υπόγειο γκαράζ σούπερ μάρκετ του Αμαρουσίου.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της δολοφονίας της Ελευθερίας Αγραφιώτου

Όπως περιέγραψε στην Αγγελική Νικολούλη η μάρτυρας, έζησε μια ανατριχιαστική σκηνή στο ασανσέρ του πολυκαταστήματος και σκιαγράφησε τον άνδρα με το «τρελό βλέμμα».

Ήταν καραφλός, με λίγα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ήταν 55 με 60 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.75 και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά η μάρτυρας «κοιτούσε σαν κτήνος»

Σύμφωνα με την εκπομπή «Φως στο τούνελ», όταν η μάρτυρας άκουσε προηγούμενη καταγγελία γυναίκας που είχε έρθει αντιμέτωπη με μανιακό άνδρα, στο ίδιο υπόγειο που η Ελευθερία Αγραφιώτου βρήκε τραγικό θάνατο, την έλουσε κρύος ιδρώτας…

Λίγο καιρό πριν είχε και η ίδια βιώσει τον ίδιο τρόμο, στο ίδιο σημείο, την ίδια περίπου ώρα, πιθανά από τον ίδιο άνδρα.

Η μάρτυρας περιέγραψε με λεπτομέρειες τα όσα έζησε το πρωί της Δευτέρας 18 Απριλίου, τρεις μέρες πριν δολοφονηθεί η Ελευθερία Αγραφιώτου.

«Ήταν γύρω στις δέκα και μισή το πρωί όταν πάρκαρε το αυτοκίνητο της στο πρώτο υπόγειο γκαράζ του πολυκαταστήματος στο Μαρούσι. Κατευθύνθηκε προς το ασανσέρ που εκείνη τη στιγμή ανέβαινε από τους κάτω ορόφους. Η πόρτα άνοιξε και μπήκε ανυποψίαστη μέσα στην καμπίνα. Στα δεξιά της βρισκόταν ένας άνδρας που το άγριο και κτηνώδες βλέμμα του κυριολεκτικά την πάγωσε.

Σοκαρισμένη, παρατήρησε πως ήταν καραφλός, με λίγα μαλλιά στο πίσω μέρος του κεφαλιού και είχε ανοιχτόχρωμο δέρμα. Ήταν 55 με 60 χρόνων, είχε ύψος περίπου 1.75 και ήταν μέτριας σωματικής διάπλασης. Όπως είπε χαρακτηριστικά "κοιτούσε σαν αρπαχτικό".

Όταν το ασανσέρ σταμάτησε στο ισόγειο, εκείνος βγήκε πρώτος και η μάρτυρας αισθάνθηκε ότι προσπαθούσε να ελέγξει το χώρο. Η γυναίκα προσπάθησε να βγει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και αντιλήφθηκε ότι εκείνος γύρισε απότομα με διάθεση να την σπρώξει πάλι στο ασανσέρ. Η μάρτυρας πήρε ενστικτωδώς ένα καλάθι από τη στοίβα που βρισκόταν εκεί, το σήκωσε απειλητικά προς το μέρος του λέγοντας του: "φύγε γιατί θα στο φέρω στο κεφάλι και θα φωνάξω". Εκείνος χωρίς να βγάλει λέξη προσποιήθηκε ότι έσκυψε για να πάρει ένα καλάθι, μπήκε ξαφνικά στο ασανσέρ και χάθηκε.

Η μάρτυρας σοκαρίστηκε αλλά δεν ενημέρωσε τότε κανέναν υπεύθυνο του πολυκαταστήματος».

Όλα όσα αποκάλυψε η οικιακή βοηθός στην Αγγελική Νικολούλη

Τελευταία, η Αγραφιώτου έφευγε για πάνω από μία ώρα τα απογεύματα της Τρίτης και της Πέμπτης λέγοντας ότι πήγαινε σε φυσιοθεραπευτή. Δεν ανέφερε όμως ποτέ σε ποιον και που. Επέλεγε να πηγαίνει αλλού για θεραπεία παρά το γεγονός ότι τις υπόλοιπες μέρες στο σπίτι, είχε άλλον φυσικοθεραπευτή για την ηλικιωμένη μητέρα της.

Το τελευταίο διάστημα φαινόταν στενοχωρημένη, νευρική κι έκλαιγε. Όπως είχε δει η οικιακή βοηθός είχε κυκλώσει διάφορες αγγελίες σε εφημερίδες αναζητώντας εργασία.

Καθημερινά εκτός Κυριακής, πήγαινε στο διαμέρισμα του Νέου Ηρακλείου στις εννιά το πρωί και έφευγε στις εννιά το βράδυ. Τις Κυριακές την κατάκοιτη μητέρα της βοηθούσε το ζευγάρι των Αλβανών που είχε για χρόνια η Αγραφιώτου στη δούλεψη της. Όπως είπε μέχρι την ημέρα της εξαφάνισης, δεν τους είχε συναντήσει. Τους είδε για πρώτη φορά το βράδυ της επόμενης ημέρας που πήγαν στο διαμέρισμα.

«Την κάλεσα το απόγευμα στο κινητό της και μου το έκλεισαν...»

Τη μοιραία εκείνη μέρα, πριν φύγει από το σπίτι η Αγραφιώτου, ρώτησε την οικιακή βοηθό αν έλλειπε κάτι από τα καθημερινά ψώνια του σπιτιού. Δεν μίλησε με κανέναν στο τηλέφωνο και της είπε πως θα πήγαινε στο Χαλάνδρι για να πληρώσει τον λογαριασμό του οξυγόνου που χρησιμοποιούσε η άρρωστη μητέρα της. Όπως αποδείχτηκε εκ των υστέρων ο λογαριασμός είχε πληρωθεί την προηγούμενη μέρα. Αυτό το διαπίστωσε η οικιακή βοηθός όταν το ίδιο απόγευμα ένας κούριερ έφερε τις σχετικές αποδείξεις.

Αργά το απόγευμα της Πεμπτης 21 Απριλίου, βλέποντας ότι η Ελευθερία αργούσε να επιστρέψει άρχισε να ανησυχεί. Θυμάται χωρίς να διευκρινίσει ακριβώς την ώρα, πως μεταξύ πέντε με πέντε και μισή την κάλεσε στο κινητό της. Το τηλέφωνο χτύπησε δύο φορές και μετά ένιωσε πως κάποιος της το έκλεισε. Φοβούμενη μήπως είχε καλέσει λάθος αριθμό, ξαναπήρε και το τηλέφωνο αυτή τη φορά ήταν κλειστό. Στον τηλεφωνητή που άνοιξε αυτόματα, άφησε το εξής μήνυμα: «Κυρία Ελευθερία, είστε καλά;». Προσπάθησε ξανά γύρω στις εννέα και μισή το βράδυ και το τηλέφωνο παρέμενε κλειστό. Μισή ώρα αργότερα κατευθύνθηκε στο απέναντι διαμέρισμα των κουμπάρων της Αγραφιώτου για να τους ενημερώσει.

Όπως υποστήριξε, η σύζυγος της είπε πως δεν μπορεί να τη βοηθήσει και της έκλεισε την πόρτα. Προσπάθησε μάταια να καλέσει σε όλα τα τηλέφωνα που είχαν αποθηκευτεί στη μνήμη του σταθερού τηλεφώνου του διαμερίσματος αναζητώντας βοήθεια. Κανείς δεν ήξερε το παραμικρό.

Σκεπτόμενη ότι ίσως είχε συμβεί κάποιο ατύχημα, το επόμενο πρωί μαζί με τις δικές της φίλες έψαξαν σε όλα τα νοσοκομεία. Η ίδια απευθύνθηκε και στη «Γραμμή Ζωής» για να εκδοθεί SILVER ALERT.

Στην αρχή φοβήθηκε να πάει στην αστυνομία καθώς η ίδια δεν είχε άδεια παραμονής στη χώρα. Τελικά η δήλωση εξαφάνισης έγινε από το ζεύγος των κουμπάρων του θύματος.

Σύμφωνα με την οικιακή βοηθό, η Ελευθερία συνήθιζε να μιλάει συχνά στο κινητό της τηλέφωνο και υπήρξαν φορές που την είχε ακούσει να καβγαδίζει με κάποιον. Της είχε τονίσει να μη σηκώνει το σταθερό τηλέφωνο το σπιτιού ούτε να ανοίγει την πόρτα ακόμα κι αν ή ίδια βρισκόταν στο σπίτι.

Σχετικές ειδήσεις