ΕΛΛΑΔΑ

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα από την πυρκαγιά στη Ρόδο (video+photos)

Στάχτη χιλιάδες στρέμματα από την πυρκαγιά στη Ρόδο (video+photos)

Η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στα νότια του νησιού το πρωί του Σαββάτου (18/6)έχει τεθεί υπό έλεγχο, με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής να βρίσκεται σε επιφυλακή.

ΣΕ ΕΠΙΦΥΛΑΚΗ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΝΗΣΙ

Για δεύτερη ημέρα η Ρόδος βρίσκεται σε «συναγερμό» έπειτα από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί του Σαββάτου (18/6) κοντά στο χωριό Απολακκιά.

Έπειτα από μία σκληρή ολονύχτια μάχη της Πυροσβεστικής και των εθελοντών κόντρα στις φλόγες, κατάφεραν να περιορίσουν τα πύρινα μέτωπα και αυτή τη στιγμή υπάρχουν μόνο κάποιες μικρές αναζωπυρώσεις, με εναέρια και επίγεια μέσα προσπαθούν για την κατάσβεσή τους.

Διαβάστε εδώ τι είπε ο αντιδήμαρχος στο CNN Greece

1

«Σύμμαχος» στην προσπάθεια όλων για τον περιορισμό της μεγάλης πυρκαγιάς, ήταν ο άνεμος, που ενώ αρχικά ήταν ισχυρός κάνοντας το έργο των δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο, έπειτα κόπασε.

Τη μάχη με τις φλόγες δίνουν 22 οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, ενώ από αέρος επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας δύο αεροσκάφη τα οποία στη συνέχεια θα συνδράμουν πέντε ελικόπτερα.

2

Η φωτιά, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Ρόδου Αγαπητό Παλλά, προκλήθηκε από σπινθήρα θεριστικής μηχανής, όπως παραδέχθηκε κατά το dimokratiki.gr στο ανακριτικό της πυροσβεστικής και ο γεωργός που θέριζε το χωράφι του.

Δυστυχώς οι φλόγες κατέστρεψαν χιλιάδες στρέμματα δάσους και χορτολιβαδικής έκτασης αλλά και στάβλους, γεωργικά μηχανήματα, αποθήκες και κήπους.

Δείτε βίντεο από την πυρκαγιά:

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από την πυρκαγιά

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: rodiaki.gr

Σχετικές ειδήσεις