Προσοχή: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη (22/06) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Προσοχή: Πώς θα λειτουργήσουν αύριο Τετάρτη (22/06) τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Ανέστειλαν την προγραμματισμένη για αύριο Τετάρτη, 24ωρη απεργία τους οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Μετά την απόφαση του ΤΑΙΠΕΔ να δώσει ολιγοήμερη παράταση για την υποβολή των δεσμευτικών προσφορών για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και την ΕΕΣΣΤΥ, οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό αποφάσισαν να αναστείλουν έως τις 6 Ιουλίου την 24ωρη απεργία τους.

Όπως ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών, η 24ωρη απεργία που είχε εξαγγελθεί για αύριο, ημέρα κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών, μετατίθεται για την Τετάρτη 6 Ιουλίου ενώ αναμένεται να ανακοινώσει και νέες επεναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας από την επόμενη εβδομάδα.

Υπενθυμίζεται πως οι εργαζόμενοι στα τρένα και τον προαστιακό σιδηρόδρομο πραγματοποιούν και σήμερα στάσεις εργασίας, από τις 13:00 έως τις 16:00 και από τις 21:00 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα με αποτέλεσμα να υπάρχουν ματαιώσεις και τροποποιήσεις στα δρομολόγια όλου του σιδηροδρομικού δικτύου, των αμαξοστοιχιών του Προαστιακού Σιδηρόδρομου της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας, στα δρομολόγια προς το Αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς και στα δρομολόγια των λεωφορείων στη διαδρομή Κιάτο-Πάτρα και αντιστρόφως.

Παράλληλα, στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν σήμερα, οι εργαζόμενοι σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ, τα οποία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας.