ΕΛΛΑΔΑ

Σκηνές τρόμου στην Κρήτη - «Τι είναι αυτό στη θάλασσα; Τρέξτε να σωθείτε!» (pic)

Σκηνές τρόμου στην Κρήτη - «Τι είναι αυτό στη θάλασσα; Τρέξτε να σωθείτε!» (pic)

Και ξαφνικά όλοι άρχισαν να τρέχουν πανικόβλητοι!

Τον τρόμο σκορπούν το τελευταίο διάστημα οι λαγοκέφαλοι στην Κρήτη. Ένα 8χρονο κοριτσάκι από την περιοχή «Γρα Λυγιά» την ώρα που πλατσούριζε στο κύμα είδε τέσσερις μεγάλους λαγοκέφαλους να το πλησιάζουν.

«Είχαμε πάει για μπάνιο με την 8χρονη κόρη μου κι ένα άλλο κοριτσάκι. Ενώ τα παιδιά έπαιζαν στην ακρογιαλιά με τα κύματα το ένα παιδί είδε κάποια ψάρια να μας πλησιάζουν και έβαλε τις φωνές. Διαπιστώσαμε ότι ήταν τέσσερις μεγάλοι λαγοκέφαλοι, οι οποίοι είχαν φτάσει εκεί που σκάει το κύμα. Δεν επιτέθηκαν στα παιδιά, δεν δάγκωσαν κανέναν , αλλά μας τρόμαξαν γιατί δεν τα έχουμε ξαναδεί», είπε στο neakriti.gr, η κ. Βέρα Φραγκιαδάκη- Στρατάκη.

«Είδα τέσσερα μεγάλα λαγόψαρα πολύ κοντά μου ενώ έπαιζα στο κύμα με τη φίλη μου και φοβήθηκα πάρα πολύ. Δεν με άγγιξαν γιατί έτρεξα και βγήκα αμέσως από τη θάλασσα», είπε η 8χρονη.

Τον περικύκλωσαν 25 λαγόψαρα 500μ. από την ακτή

Δεν είναι η πρώτη φορά που λαγοκέφαλοι κάνουν την εμφάνισή τους στην Κρήτη. Ένας ερασιτέχνης ψαράς έμελλε να ζήσει μία τρομακτική εμπειρία την περασμένη Τρίτη, όταν την ώρα που ψάρευε στην περιοχή Καλαμάκι της νέας Ανατολής Λασιθίου περικυκλώθηκε από 25 περίπου λαγοκέφαλους.

«Ψάρευα με ψαροντούφεκο 500 μέτρα από την ακτή, κάτω από το Καλαμάκι Νέας Ανατολής , όταν με περικύκλωσαν 25 περίπου λαγόψαρα μέτριου μεγέθους από 3 έως 5 κιλά το καθένα. Προσπαθούσα να τα διώξω με διάφορους τρόπους, χτυπούσα τα χέρια μου , χτυπούσα τα βατραχοπέδιλα, τα τσιμπούσα με τα ψαροντούφεκο, αλλά εκείνα με πλησίαζαν όλο και περισσότερο», λέει ο κ. Νεκτάριος Χαραλαμπάκης.

«Προσπαθούσα να μείνω όσο πιο ήρεμος μπορούσα, να τους δείξω ότι έχω το πάνω χέρι, αλλά η συμπεριφορά τους είχε αρχίσει να με τρομάζει. Αποφάσισα τότε να κολυμπήσω προς την ακτή με όσες δυνάμεις είχα και με όσο πιο πολύ φασαρία μπορούσα , για να τα τρομάξω. Με ακολούθησαν μέχρι που βγήκα στην παραλία, μου πήραν όλα τα ψάρια από το ''καλαδούρι'' που είχα στη μέση μου και συνέχισαν να με καταδιώκουν ακόμη και όταν είχα μείνει χωρίς ψάρια .Φοβήθηκα πάρα πολύ και έκανα τρεις ώρες να συνέλθω. Είχα πιστέψει ότι ήταν έτοιμα να επιτεθούν και σε μένα .Όσο περνά ο καιρός οι λαγοκέφαλοι μεγαλώνουν, πολλαπλασιάζονται , ξεθαρρεύουν όλο και πιο πολύ και δεν αφήνουν αλιεύματα ούτε για τους επαγγελματίες ούτε και για τους ερασιτέχνες αλιείς», συμπλήρωσε.

Σχετικές ειδήσεις