Μυτιλήνη: «Λουκέτο» σε ξενοδοχείο που θα γινόταν κέντρο διαμονής μεταναστών

Μυτιλήνη: «Λουκέτο» σε ξενοδοχείο που θα γινόταν κέντρο διαμονής μεταναστών

Στη σφράγιση του ξενοδοχείου «Ελπίς» στην τουριστική παραλία της Εφταλούς στο Μόλυβο (Μήθυμνα) προέβη σήμερα το πρωί κλιμάκιο της περιφερειακής υπηρεσίας τουρισμού βορείου Αιγαίου με τη συνδρομή αστυνομικών.

Το ξενοδοχείο που παρέμενε επί χρόνια κλειστό είχε ενοικιασθεί και επισκευασθεί από οικογένεια Άγγλων που ζει στο Μόλυβο μέσω χορηγιών από τη Δυτική Ευρώπη, και σχεδιαζόταν να λειτουργήσει ως «παραλιακό καταφύγιο για πρόσφυγες» με την επωνυμία «Hope Centre».

Ας σημειωθεί ότι επειδή τις προηγούμενες μέρες μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχαν υπάρξει εκατέρωθεν αντεγκλήσεις μεταξύ από τη μια μελών της οικογένειας των Άγγλων και υποστηρικτών τους, κυρίως μελών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων και αλληλέγγυων πολιτών, και από την άλλη πολιτών κατοίκων του Μολύβου και επιχειρηματιών στην περιοχή, σήμερα ισχυρή, κατά τη διαδικασία της σφράγισης, ήταν η παρουσία της Αστυνομίας.

Ας σημειωθεί ότι, όπως δήλωσαν «προστατεύοντας από την ασυδοσία των ΜΚΟ, τα στελέχη του ΕΟΤ να κάνουν τη δουλειά τους» έξω από το ξενοδοχείο που σφραγιζόταν, συγκεντρώθηκαν περισσότερα από 150 άτομα. «Διαδηλώνουμε τη βούληση των κατοίκων του Μολύβου να προστατευθούν οι πρόσφυγες από τη βουλιμία των ΜΚΟ αλλά και να προστατευθεί η τοπική οικονομία» έλεγαν χαρακτηριστικά μέλη της Συντονιστικής Επιτροπή κατοίκων Πέτρας και Μολύβου για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού που οργάνωσαν τη συγκέντρωση.