ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Δερβενοχώρια: Πύρινη κόλαση για τέταρτη ημέρα

Φωτιά Δερβενοχώρια: Πύρινη κόλαση για τέταρτη ημέρα

Σε πλήρη εξέλιξη εξακολουθεί να βρίσκεται η φωτιά που κατακαίει από το βράδυ του περασμένου Σαββάτου (25/06/2016) στα Δερβενοχώρια, έχοντας προκαλέσει τεράστια καταστροφή, αφανίζοντας χιλιάδες στρέμματα παρθένου πευκοδάσους. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, αν και δεν απειλεί πλέον κατοικημένες περιοχές, εκτείνεται, ωστόσο, σε δύο αρκετά μεγάλα μέτωπα.

ΜΑΙΝΕΤΑΙ Ο ΠΥΡΙΝΟΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ - ΙΣΧΥΡΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΝ ΜΑΧΗ ΝΑ ΑΝΑΚΟΨΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΜΑΝΙΑ ΤΗΣ ΠΥΡΚΑΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΨΕΙ ΗΔΗ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΠΕΥΚΟΔΑΣΟΥΣ

Δείτε πιο πάνω στη photo gallery του Newsbomb.gr φωτογραφίες από τη φωτιά στα Δερβενοχώρια

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παραμένει σε «κόκκινο συναγερμό», αφού στο έργο της κατάσβεσης επιχειρούν από τις 140 πυροσβέστες με 75 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 179 ατόμων, 10 ιδιωτικά βυτιοφόρα, αλλά και 17 μηχανήματα των Δήμων.

Παράλληλα, από αέρος πέντε ελικόπτερα, έξι αεροσκάφη καναντέρ και τέσσερα σκάφη πετζετέλ πραγματοποιούν ρίψεις νερού, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τον πύρινο εφιάλτη.

Στη μάχη με τις φλόγες, ωστόσο, έχει ριχτεί και ο Ελληνικός Στρατός και ήδη συνολικά 100 στρατιώτες επιχειρούν στα μέτωπα της φωτιάς.

Τα δύο μεγάλα μέτωπα, στα οποία μαίνεται η πυρκαγιά

Σε δύο μεγάλα μέτωπα μαίνεται η πυρκαγιά στα Δερβενοχώρια, η οποία εκδηλώθηκε το βράδυ του Σαββάτου κοντά στο χωριό Στεφάνη Βοιωτίας και μέχρι αυτή την ώρα έχει καταστρέψει μεγάλη έκταση παρθένου πευκοδάσους.

Η πυρκαγιά, η οποία έχει μεγάλη περίμετρο, έχει διασπαστεί σε δύο μεγάλα μέτωπα, ένα προς νοτιοδυτικά και συγκεκριμένα προς την πλευρά της Μαγούλας και ένα με ανατολική κατεύθυνση, προς την πλευρά της Πάρνηθας.

Το Νοτιοδυτικό μέτωπο, είναι μέσα σε χαράδρες και εξαιρετικά δύσβατη περιοχή, που είναι αδύνατο να πλησιάσουν επίγειες δυνάμεις και αντιμετωπιζόταν από τα εναέρια μέσα, τα οποία όμως σταματούν να πετούν καθώς σκοτεινιάζει.

Στο Ανατολικό μέτωπο έχει πέσει μεγάλο βάρος των προσπαθειών των επίγειων δυνάμεων πυρόσβεσης, ώστε να μην υπάρξει κίνδυνος εξάπλωσης προς την Πάρνηθα.

Παραλίγο να καεί το χωριό Πράσινο

Χθες, Δευτέρα (27/06/2016), οι φλόγες έφτασαν να «γλύφουν» τα πρώτα σπίτια στο χωριό Πράσινο, καθώς απείχε μόλις 200 μέτρα, με τους κατοίκους να βλέπουν τις περιουσίες τους να απειλούνται. Εν τέλει, χάρη στο τιτάνιο έργο των πυροσβεστών, το μέτωπο αυτό περιορίστηκε κι έτσι απετράπησαν τα χειρότερα.

16778877

Οι ισχυρές επίγειες δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί στην περίμετρο της πυρκαγιάς, ενώ τα πεζοπόρα τμήματα ανοίγουν δρόμους προς τις εστίες, προκειμένου να τις αντιμετωπίσουν και ανακόψουν την πορεία τους, μέχρι το πρωί που άρχισαν εκ νέου να επιχειρούν τα πυροσβεστικά αεροπλάνα και τα ελικόπτερα.

Το θετικό είναι ότι μαζί με το σκοτάδι κόπασαν και οι άνεμοι και έτσι είναι λίγο πιο εύκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει εκτίμηση για το μέγεθος της καταστροφής, το οποίο θα αποτιμηθεί μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί, «μιλούν» για αρκετές χιλιάδες στρέμματα πευκοδάσους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ

IMG 5694

Σχετικές ειδήσεις