ΕΛΛΑΔΑ

Κουρουμπλής: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

Κουρουμπλής: Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις των σχολικών καθαριστριών

Στα σχολεία θα βρίσκονται και από τον προσεχή Σεπτέμβριο οι σχολικές καθαρίστριες, καθώς ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής ανακοίνωσε ότι οι συμβάσεις τους ανανεώνονται για ένα ακόμη διδακτικό έτος, με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα.

Ο κ. Κουρουμπλής δέχτηκε αντιπροσωπεία των συμβασιούχων καθαριστριών δημόσιων σχολείων και εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας και υπογράμμισε ότι στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και για τους εργαζόμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου που ασχολούνται στην καθαριότητα.

Οι σχολικές καθαριρίστριες πραγματοποιούν 24ωρη πανελλαδική απεργία και το μεσημέρι συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, όπου έθεσαν στον υπουργό την αβεβαιότητα που τους προκαλεί το ζήτημα της ανανέωσης των συμβάσεών τους, τον ερχόμενο Σεπτέμβρη.

Οι ίδιες διεκδικούν, μεταξύ άλλων, μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία με αορίστου χρόνου συμβάσεις και πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, αύξηση αμοιβής, επαναφορά του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή δεδουλευμένων.

Σχετικές ειδήσεις