ΕΛΛΑΔΑ

Τρόμος στην Ολυμπία: Ξύπνησαν το πρωί και είδαν αυτό (photo)

Τρόμος στην Ολυμπία: Ξύπνησαν το πρωί και είδαν αυτό (photo)

Τον χάρο με τα μάτια τους είδαν τα μέλη μιας οικογένειας, μέσα στο ίδιο τους το σπίτι.

Δεν θέλουν καν να φανταστούν από τι γλίτωσαν για λίγα μόλις εκατοστά… Τι θα είχε συμβεί αν το μεγάλο κομμάτι πεύκου που αποκολλήθηκε από τον κορμό του δέντρου κι έπεσε ελάχιστα εκατοστά από τη στέγη του σπιτιού τους, είχε τελικά «προσγειωθεί» πάνω σε αυτό.

Η Γεωργία Γκόγκου, με δάκρυα στα μάτια μιλάει στο patrisnews.com και τονίζει «Είναι θαύμα της Παναγίας που γλιτώσαμε».

Η τριμελής οικογένεια από την Ολυμπία, έζησε ώρες τρόμου όταν γύρω στη 01:30 τη νύχτα της Τετάρτης (29/06) ακούστηκε ένας δυνατός θόρυβος στην περιοχή κοντά στο Κέντρο Υγείας.

Έντρομα πετάχτηκαν από το κρεβάτι τους τα μέλη της οικογένειας Γκόγκου και διαπίστωσαν ότι τμήμα από ένα τεράστιο πεύκο, είχε αποκολληθεί από τον κορμό και έπεσε μόλις λίγα εκατοστά από την στέγη του σπιτιού τους, στην αυλή. Έγινε αυτό που φοβούνταν και προσπαθούσαν να αποτρέψουν από το 2008, οπότε και ξεκίνησαν την προσπάθεια για το κόψουν.

Δείτε στη gallery του Newsbomb.gr, φωτογραφία από το σημείο του ατυχήματος

Χρειάστηκε η επέμβαση της Πυροσβεστικής, η οποία έκοψε τμήματα του δέντρου που είχαν πέσει στην είσοδο του σπιτιού, προκειμένου να απεγκλωβιστούν οι ένοικοι, οι οποίοι φιλοξενούνται πλέον από συγγενείς τους μέχρι να κοπεί το δέντρο.

Όπως πάντως αναφέρει η κ. Γκόγκου στην εφημερίδα «Πατρίς», η οικογένεια είχε επανειλημμένα προσπαθήσει να κόψει το δέντρο, έχοντας μάλιστα πάρει και τη σχετική άδεια από το Δασαρχείο Πύργου.

«Μας ζητούσαν από 500 και 800 ευρώ ιδιώτες εργολάβοι για να το κόψουν το δέντρο, κι ενώ είχαμε συμφωνήσει, όταν έρχονταν και το έβλεπαν, διαπίστωναν ότι δεν μπορούν να το κόψουν και έφευγαν. Μέχρι και από την Αθήνα ήρθε άνθρωπος, και όταν το είδε, αρνήθηκε να επιχειρήσει να το κόψει. Τα τελευταία δυο χρόνια που έχουμε έρθει μόνιμα στην περιοχή από την Αθήνα, ζούμε με τον φόβο πάνω από τα κεφάλια μας», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ο Διοικητής του Α.Τ. Αρχαίας Ολυμπίας Αντώνης Κούλης, με έγγραφο του προς την Πολιτική Προστασία, την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το Δασαρχείο Πύργου, ζητά τις ενέργειές τους για την απομάκρυνση του επικίνδυνου πεύκου, αφού ο κίνδυνος πτώσης και του υπολοίπου τμήματος, είναι μεγάλος.

Σχετικές ειδήσεις