ΕΛΛΑΔΑ

Διανομή βοήθειας στο πλαίσιο του Ραμαζανιού από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης

Διανομή βοήθειας στο πλαίσιο του Ραμαζανιού από το Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης

Το Περιφερειακό Τμήμα Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, με το στελεχιακό και εθελοντικό του δυναμικό, υποστηρίζει σταθερά τους μετανάστες και πρόσφυγες που διαμένουν σε δομές προσωρινής φιλοξενίας, από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης του προσφυγικού - μεταναστευτικού φαινομένου.

Πέρα από ένα ευρύ πλέγμα δράσεων, οι οποίες καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες των φιλοξενουμένων πληθυσμών (λ.χ. διανομή ανακουφιστικής βοήθειας, παροχή πρώτων βοηθειών και υπηρεσιών αποκατάστασης οικογενειακών δεσμών - RFL), οι εθελοντές και το προσωπικό του Τμήματος Ε.Ε.Σ. Μυτιλήνης, ειδικά για την περίοδο του Ραμαζανιού, διένειμαν στο hotspot της Μόριας και στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Καρά Τεπέ, ανθρωπιστική βοήθεια που περιελάμβανε 1.480 πακέτα τσάι, 740 kg ζάχαρη και 3.000 ποτήρια.

Επίσης, στο πλαίσιο των τακτικών διανομών βοήθειας, κλιμάκια του Τμήματος μοίρασαν τα παρακάτω είδη στις εξής ημερομηνίες και τοποθεσίες: Τρίτη 21 Ιουνίου: 1.700 πακέτα ξηράς τροφής στο hotspot της Μόριας, Τετάρτη 22 Ιουνίου: 700 πακέτα ξ.τ. στο Κέντρο Φιλοξενίας Καρά Τεπέ και Πέμπτη 23 Ιουνίου: 1.600 πακέτα ξ.τ. επίσης στο Καρά Τεπέ.

Σχετικές ειδήσεις