ΕΛΛΑΔΑ

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Αυτοκτονία Μαμιδάκη: Ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό

Σε ανοιχτή επιστολή του ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Mamidoil Jetoil Κυριάκος Μαμιδάκης το 2010 προς τον πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, καταγγέλει πολιτική εμπλοκή η οποία προκαλεί προσκόμματα στην μεγάλου ύψους επένδυση της Jetoil στη Σούδα.

Στην επιστολή η οποία καταχωρήθηκε στον ημερήσιο Τύπο, ο κ. Μαμιδάκης κάνει λόγο για «σκόπιμη καθυστέρηση της επένδυσής του στη Σούδα Χανίων», στο θέμα της εγκατάστασης αποθηκευτικών χώρων για καύσιμα.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, η Κρήτη έχει άμεση ανάγκη από αποθηκευτικούς χώρους καθώς οι υπάρχοντες μπορούν να εξυπηρετήσουν ανάγκες το πολύ 15 ημερών. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «Αυτό έχει ως επακόλουθο την δραστηριοποίηση στην Κρήτη περιορισμένου αριθμού εταιρειών εμπορίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει στρέβλωση του ανταγωνισμού» προσθέτοντας ότι το ίδιο το κράτος έχει αναγνωρίσει με σχετική άδεια που εξέδωσε για το έργο ότι αυτό «θα λύσει το πρόβλημα της επάρκειας αποθεμάτων» και θα βοηθήσει «να δραστηριοποιηθούν στο νησί και άλλες εταιρείες διανομής και ως εκ τούτου να λειτουργήσει αποτελεσματικά ο καλώς εννοούμενος ανταγωνισμός».

Ο κ.Μαμιδάκης τονίζει ότι για το έργο, έχουν εκδοθεί όλες οι προβλεπόμενες εγκρίσεις και το ΣτΕ έχει μάλιστα απορρίψει τις αιτιάσεις του δήμου Σούδας με δύο αποφάσεις του (2980/2009 και 2981/2009). Η μόνη εκκρεμότητα είναι αυτή που αφορά στην τυπική έγκριση της ναυτικής διοίκησης για τα οικοδομικά έργα.

Ο επιχειρηματίας καταγγέλει εκτός των άλλων τη στάση του περιφερειάρχη Κρήτης, ο οποίος, σύμφωνα με τον κ. Μαμιδάκη, ανακάλεσε δική του απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Όπως αναφέρει ο κ. Μαμιδάκης, ο νέος γενικός γραμματέας της Περιφέρειας Κρήτης με την ανάληψη των καθηκόντων του «προέβη όλως παρανόμως μετά παρέλευση περίπου έξι ετών (!!!) στην ανάκληση των δικών του αποφάσεων έγκρισης περιβαλλοντικών όρων».

Έτσι το έργο έχει μπλοκάρει εκ νέου παρότι η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει την κατασκευή του.

Ο κ. Μαμιδάκης στην ανοιχτή επιστολή καταλήγει καλώντας τον πρωθυπουργό να παρέμβει προς το ΥΠΕΚΑ για την «άμεση ανάκληση της παράνομης πράξης του περιφερειάρχη» προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση

Πηγή: energypress

Σχετικές ειδήσεις