Συναγερμός στα Χανιά: Δύο αεροπλάνα έκαναν αναγκαστική προσγείωση

Συναγερμός στα Χανιά: Δύο αεροπλάνα έκαναν αναγκαστική προσγείωση

Καρδιοχτύπια στον αέρα για τους επιβάτες των δύο αεροπλάνων...

Συναγερμός σήμανε την Κυριακή λίγο μετά τις 8 το βράδυ στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης των Χανίων, όταν ένα αεροσκάφος της εταιρίας Condor ζήτησε άδεια για αναγκαστική προσγείωση.

Όπως αναφέρει η Νέα Τηλεόραση Κρήτης το αεροσκάφος παρουσίασε στον αέρα πρόβλημα στο υδραυλικό του σύστημα και ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του πηδαλίου.

Αμέσως στην πίστα έσπευσε η πυροσβεστική υπηρεσία και δόθηκε η εντολή να εκκενωθεί και ο δρόμος που οδηγεί στο αεροδρόμιο σε περίπτωση που το αεροσκάφος τύπου boeing 767, δεν προλάβαινε να ακινητοποιηθεί στον αεροδιάδρομο.

Στο αεροσκάφος επέβαιναν 250 επιβάτες και πετούσαν από Φρανκφούρτη προς Άγιο Μαυρίκιο στον Ινδικό Ωκεανό.

Ωστόσο, αργά το βράδυ έγινε και δεύτερη αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου καθώς ένα Boeing που εκτελούσε το δρομολόγιο Λούτον Αγγλίας - Ηράκλειο, αναγκάστηκε να αλλάξει κατεύθυνση και αντί για Ηράκλειο να προσγειωθεί Χανιά.

Συγκεκριμένα, ένα πρόβλημα που παρουσιάστηκε στο αεροσκάφος σε μηχανισμό που ευθύνεται για τη μείωση της ταχύτητάς του, ανάγκασε τον πιλότο και τον πύργο ελέγχου να αποφασίσουν να γίνει η προσγείωση στον αερολιμένα Χανίων και όχι στο Ηράκλειο.

Πηγή: flashnews.gr - neakriti