Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ την Τετάρτη

Χωρίς Μετρό, Ηλεκτρικό και τραμ την Τετάρτη

Αιφνιδιαστικά οι εργαζόμενοι στα Μέσα σταθερής τροχιάς κήρυξαν 24ωρη απεργία

Σκληραίνουν τη στάση τους οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους. 

Οι συνδικαλιστές σε Μέτρο, Ηλεκτρικό και τραμ αποφάσισαν αιφνιδιαστικά σήμερα, Τρίτη 5 Ιουλίου την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας αύριο Τετάρτη 6 Ιουλίου, σε ένδειξη αντίδρασης στην ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της εταιρείας συντήρησης της σιδηροδρομικής υποδομής ΕΕΣΣΤΥ.

Οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 08:00 το πρωί έξω από το ΤΑΙΠΕΔ, καθώς όπως σημειώνουν στην ανακοίνωσή τους, "οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων".

Υπενθυμίζεται ότι μετ' εμποδίων πραγματοποιύνται και τα δρομολόγια σε ΟΣΕ και προασταικάο λόγω στάσεων εργασίας. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τρίτη και την Πέμπτη θα γίνουν στάσεις εργασίας 5 με 8 το πρωί, από τη μια έως τις τέσσερις μετά το μεσημέρι και από τις εννέα το βράδυ έως τα μεσάνυκτα, ενώ αύριο Τετάρτη θα τραβήξουν 24ωρο χειρόφρενο.