ΕΛΛΑΔΑ

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Θα πάμε για μπάνιο ή θα μας τα χαλάσει πάλι ο καιρός;

Έχει ο καιρός γυρίσματα… Θα πάμε για μπάνιο ή θα μας τα χαλάσει πάλι ο καιρός;

Παιχνίδια μέσα στον Ιούλιο φαίνεται πως κάνει ο καιρός. Από τη μία αφόρητη ζέστη και από την άλλη βροχές και καταιγίδες. Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες ημέρες; Δείτε αναλυτικά την πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Άστατος αναμένεται ο καιρός αύριο, Τετάρτη (06/07/2016) στις περισσότερες περιοχές της χώρας με κύρια χαρακτηριστικά τις πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις, οι οποίες πρόσκαιρα θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά βόρειοι βορειοανατολικοί έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά με πρόσκαιρες βροχές ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 30 βαθμούς Κελσίου και στην Κρήτη τοπικά έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Την Πέμπτη (07-07) στη Μακεδονία και τη Θράκη τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος, όμως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και βαθμιαία στο Αιγαίο 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Την Παρασκευή (08-07) στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες τοπικές νεφώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος και μόνο τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά θα αναπτυχτούν νεφώσεις. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Το Σάββατο (09-07) και την Κυριακή (10-07) ο καιρός γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο νότιο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Τη Δευτέρα ( 11-07) ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις