Έξω από το ΤΑΙΠΕΔ εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό

Έξω από το ΤΑΙΠΕΔ εργαζόμενοι στο Μετρό και τον Ηλεκτρικό

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΤΑΙΠΕΔ (Κολοκοτρώνη και Σταδίου), πραγματοποιούν από τις 08.00 το πρωί της Τετάρτης (06/07) οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των εργαζομένων πραγματοποιείται ενάντια στο «καταστροφικό ξεπούλημα των συγκοινωνιών», όπως χαρακτηριστικά τονίζουν οι ίδιοι.

«Μετά το λιμάνι του Πειραιά, τα περιφερειακά αεροδρόμια και το "Ελληνικό", βρίσκονται στο στόχαστρο οι συγκοινωνίες, με αρχή την ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και της Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού (ΕΕΣΣΤΥ). Το σχέδιο είναι ήδη γνωστό και προδιαγεγραμμένο.

Οι αστικές συγκοινωνίες θα είναι η επόμενη δραστηριότητα, που μεθοδεύεται να παραδοθεί στα αδηφάγα ιδιωτικά, κερδοσκοπικά συμφέροντα, αδιαφορώντας για τις δραματικές συνέπειες αυτών των επιλογών για τον ελληνικό λαό. Αδιαφορώντας για τα ακριβά ναύλα και την ανασφάλεια των ιδιωτικών μεταφορικών μέσων», τονίζεται στην ανακοίνωσή τους.

«Δεν θα περάσουν τα καταστροφικά σχέδια, ο αγώνας θα συνεχιστεί, γιατί οι δημόσιες συγκοινωνίες είναι υπόθεση που μας αφορά όλους», καταλήγουν οι εργαζόμενοι στην ανακοίνωσή τους.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους με 24ωρη απεργία σήμερα σε Μετρό και Ηλεκτρικό και στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 στο Τραμ.