ΕΛΛΑΔΑ

Ιεράπετρα: Τα κόλυβα τούς έστειλαν... νοσοκομείο

Ιεράπετρα: Τα κόλυβα τούς έστειλαν... νοσοκομείο

Με συμπτώματα δηλητηρίασης έφταναν ο ένας μετά τον άλλο σε νοσοκομεία του Λασιθίου, πολίτες που είχαν νωρίτερα παρακολουθήσει μνημόσυνο.

Συνολικά δέκα άτομα χρειάστηκε να μεταφερθούν σε νοσοκομεία, μετά από κατανάλωση κολύβων σε μνημόσυνο, σε χωριό της Ιεράπετρας χθες Κυριακή (10/07).

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, λίγο μετά την τέλεση του μνημοσύνου, στο χωριό Μεσελέροι και αφού είχαν καταναλώσει σπιτικά κόλυβα, εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης.

Επτά άτομα διακομίσθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο Ιεράπετρας και τρία στο νοσοκομείο του Αγίου Νικολάου, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και βρίσκονται εκτός κινδύνου.

Αυτό ξεκαθαρίζει και 7ης Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτη σε ανακοίνωσή της. «Κανένας κίνδυνος δεν συντρέχει για την υγεία των ανθρώπων, οι οποίοι προσήλθαν χθες στα νοσοκομεία Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας, με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης από κόλυβα» αναφέρει και προσθέτει ότι «στο Γ Ν Αγ. Νικολάου προσήλθαν χθες τρία άτομα, τα οποία αν και δεν παρουσίασαν πυρετό, νοσηλεύτηκαν για προληπτικούς λόγους και πήραν εξιτήριο σήμερα.

Στο ΓΝ -ΚΥ Ιεράπετρας προσήλθαν με τα ίδια συμπτώματα επτά άτομα, εκ των οποίων ο ένας νοσηλεύτηκε προληπτικά.

Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικού των νοσοκομείων ανταποκρίθηκε άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κατάσταση των νοσηλευθέντων δεν εμπνέει καμία ανησυχία», συμπληρώνει.

Σχετικές ειδήσεις