ΕΛΛΑΔΑ

Προσοχή: Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα

Προσοχή: Να γιατί σήμερα θα μας κοπεί στην… κυριολεξία η ανάσα

Αποπνικτική αναμένεται σήμερα, Παρασκευή (15/07/2016) η ατμόσφαιρα στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Αφόρητη ζέστη με θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 39 βαθμούς Κελσίου και καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της χώρας θα «ντύσουν» το σκηνικό του καιρού σήμερα.

Πού και πότε θα «χτυπήσουν» βροχές και καταιγίδες το Σαββατοκύριακο; Δείτε αναλυτική πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας (ΕΜΥ).

Αναλυτικά, για σήμερα, Παρασκευή, ο καιρός προβλέπεται αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι στα κεντρικά και βόρεια και από το βράδυ στα δυτικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές και κυρίως στα βορειοδυτικά μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση στα βορειοδυτικά, στις υπόλοιπες περιοχές όμως θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα.

Στην Αττική ο καιρός προβλέπεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και από το βράδυ δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 37 και πιθανόν κατά τόπους έως 38 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα ορεινά όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα δυτικά τμήματα. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και από το απόγευμα ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 βαθμιαία στα ανατολικά μέχρι 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

νησιά Ιόνιου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Αρχικά γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά με σποραδικές βροχές και βαθμιαία μεμονωμένες καταιγίδες στη δυτική Στερεά και την Ήπειρο. Από το βράδυ νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες και στο βόρειο Ιόνιο. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 33 και κατά τόπους στα ηπειρωτικά έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στην ήπειρο η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα βόρεια με σποραδικές βροχές κυρίως στα ορεινά της Θεσσαλίας, όπου βαθμιαία είναι πιθανό να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 38 και κατά τόπους στο εσωτερικό των ηπειρώτικων περιοχών έως 39 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις 4 με 5 βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βόρεια μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 34 βαθμούς Κελσίου.

Για αύριο, Σάββατο (16/07) στα δυτικά, τα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά παροδικά προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με σποραδικές βροχές ή καταιγίδες κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός γενικά αίθριος. Οι άνεμοι στα βορειοανατολικά ανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και βαθμιαία δυτικοί με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα δυτικά.

Την Κυριακή (17-07) στα δυτικά, τα βόρεια και τοπικά στα κεντρικά λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι και τις απογευματινές ώρες με σποραδικές βροχές και κυρίως στα βόρεια ορεινά μεμονωμένες καταιγίδες και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε περαιτέρω πτώση κυρίως στα ανατολικά.

Τη Δευτέρα (18-07) ο καιρός γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Σχετικές ειδήσεις