Πραξικόπημα Τουρκία: Παραμένει σε συναγερμό ο Ελληνικός Στρατός

Πραξικόπημα Τουρκία: Παραμένει σε συναγερμό ο Ελληνικός Στρατός

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά το πραξικόπημα στην Τουρκία.

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και το υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρακολουθούν με προσοχή αλλά και ψυχραιμία τα τεκταινόμενα και είναι έτοιμα για αντιμετώπιση οποιαδήποτε πρόκλησης.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό το πραξικόπημα στη γειτονική χώρα έγινε γνωστό, σήμανε συναγερμός και στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο διοικητής της ΕΥΠ ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τα τεκταινόμενα, ενώ αμέσως κηρύχθηκε σε επιφυλακή αρχικά ο στρατός στον Έβρο και τα νησιά και κατόπιν όλες οι μονάδες των σωμάτων ασφαλείας στη χώρα.

Όλοι οι πιλότοι μαχητικών αεροσκαφών σε όλες τις Πτέρυγες Μάχης έχουν κληθεί στις μονάδες και το ίδιο ισχύει για το ναύσταθμο Σαλαμίνας, όπου οι αξιωματικοί του ΠΝ έχουν σπεύσει στα πλοία του ΠΝ και ήδη περισσότερες από πέντε κύριες μονάδες (φρεγάτες) βρίσκονται σε ετοιμότητα απόπλου.

Η ετοιμότητα των μαχητικών αεροσκαφών που είναι σε readiness είναι της τάξεως των 2'.

Την υψηλότερη ετοιμότητα έχει ο Στρατός. Το σύνολο του προσωπικού από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο έχει τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα με ορισμένες μονάδες να έχουν κατευθυνθεί προς τα σημεία διασποράς.