ΕΛΛΑΔΑ

Θρίλερ δίχως τέλος: Γιατί οι «8» πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου

Θρίλερ δίχως τέλος: Γιατί οι «8» πέταξαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου

Εξαφάνισαν τα δεδομένα της πτήσης και συντεταγμένες – Αρνούνται κάθε κατηγορία και παρακαλούν για άσυλο στην Ελλάδα

Οι ελληνικές και τουρκικές Αρχές είναι σε συνεχή επικοινωνία για να εξακριβώσουν τα αίτια που οδήγησαν τους αξιωματικούς να πάρουν την απόφαση να μεταβούν στην Ελλάδα και να ζητήσουν άσυλο ενώ στελέχη του τουρκικού στρατού κάνουν φίλο και φτερό το ελικόπτερο Black Hawk στο οποίο επέβαιναν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την έρευνα στο ελικόπτερο διαπιστώθηκε ότι οι «8» πριν ξεκινήσουν για την Αλεξανδρούπολη ξήλωσαν το μαύρο κουτί του ελικοπτέρου και κάθε τι που θα πρόδιδε τις κινήσεις τους πριν πάρουν την απόφαση να μεταβούν στην Ελλάδα.

Γιατί όμως προχώρησαν σε αυτή την κίνηση; Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι Τούρκοι στρατιωτικοί αποφάσισαν να ξηλώσουν το συγκεκριμένο σύστημα, αφού οι εντολές που είχαν ήταν πως σε περίπτωση έκτακτου κινδύνου να εξαφανίσουν το συγκεκριμένο σύστημα, πράγμα που έκαναν.

Οι ίδιοι φέρονται να έχουν καταθέσει στις ελληνικές αρχές ότι μόλις αποφάσισαν να φύγουν για την Αλεξανδρούπολη, έβγαλαν τα όπλα τους από τις θήκες τους και τα πέταξαν στο έδαφος, σε ένα ξέφωτο κοντά στο πεδίο άσκησης. Στη συνέχεια πέταξαν και τις θήκες. Αμέσως μετά όμως, όπως είπαν «έπρεπε να σκεφτούμε τι θα κάνουμε με το σύστημα που υπάρχει στο ελικόπτερο και είναι καταχωρημένες συντεταγμένες, στρατιωτικοί χάρτες αλλά και οι τελευταίες διαδρομές και επιχειρήσεις του ελικοπτέρου».

Αυτά τα δεδομένα αναζήτησε έντονα, και το τουρκικό πλήρωμα που ήρθε από την γειτονική χώρα, για να παραλάβει το ελικόπτερο, την ίδια μέρα, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Αρχικά ρώτησαν τους Έλληνες αξιωματικούς αν είχαν μπει στο ελικόπτερο, και όταν έλαβαν αρνητική απάντηση κατάλαβαν ότι το είχαν εξαφανίσει οι ίδιοι οι πιλότοι.

Στο μεταξύ από την ανάσυρση δεδομένων από τα κινητά τους τηλέφωνα, προκύπτει ότι πέρα από τις αναπάντητες κλήσεις συγγενών τους και τις κλήσεις προς τον στασιαστή διοικητή τους, είχαν περιηγηθεί σε τουρκικές ιστοσελίδες προκειμένου να ενημερωθούν για την έκβαση της απόπειρας πραξικοπήματος.

Σημαντικό ρόλο στην απόφασή τους να έρθουν στην Ελλάδα, ήταν όταν σε μία τουρκική ιστοσελίδα, είδαν live την εμφάνιση του Ταγίπ Ερντογάν μέσω face time, στο CNN Turk. Τότε κατάλαβαν ότι το σχέδιο εξόντωσής ή φυλάκισής του δεν είχε πετύχει από τους επίδοξους πραξικοπηματίες, οπότε δυσκόλευαν τα πράγματα και για εκείνους.

Σχετικές ειδήσεις