ΕΛΛΑΔΑ

Φωτιά Εύβοια: Τεράστια οικολογική καταστροφή – Κρανίου τόπος μετά την πυρκαγιά

Φωτιά Εύβοια: Τεράστια οικολογική καταστροφή – Κρανίου τόπος μετά την πυρκαγιά

Συνεχίζονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής για να τεθούν υπό πλήρη έλεγχο όλα τα μέτωπα

Μάχη με τις φλόγες για τέταρτη μέρα δίνουν οι πυροσβέστες στη βόρεια Εύβοια. Η κατάσταση άρχισε να βελτιώνεται από το απόγευμα της Δευτέρας με τους άνδρες της Πυροσβεστικής να θέτουν υπό πλήρη έλεγχο το δυτικό μέτωπο κοντά στην κωμόπολη της Λίμνης.

Η προσοχή της Πυροσβεστικής στρέφεται πλέον προς το ανατολικό μέτωπο της φωτιάς, στην περιοχή Πευκελί ανάμεσα στη Μονή Αγίου Νικολάου Γαλατάκη και στο Όρος Καντήλι. Εκεί συνεργεία εργάζονται για τη δημιουργία δύο αντιπυρικών ζωνών, προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος να περάσει η φωτιά στο χωριό Τρούπι που βρίσκεται στους πρόποδες του βουνού.

Από το πρωί της Τρίτης ρίψεις νερού επιχειρούν τρία αεροσκάφη και πέντε ελικόπτερα. Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν και 140 πυροσβέστες με 58 οχήματα, 74 άτομα πεζοπόρου τμήματος, 30 στρατιώτες, 27 υδροφόρα οχήματα (ΟΤΑ και ιδιωτικά) και 12 χωματουργικά μηχανήματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας οι κάτοικοι ήρθαν αντιμέτωποι με την καταστροφή που άφησε πίσω της η πύρινη λαίλαπα που κατέκαψε την περιοχή για περισσότερο από 3 ημέρες. Η οικολογική καταστροφή από την πυρκαγιά στη βόρεια Εύβοια είναι τεράστια, καθώς σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις κάηκαν περισσότερα από 30.000 στρέμματα δάσους.

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πυρόπληκτες περιοχές της βόρειας Εύβοιας, προκειμένου να επιταχυνθεί η ροή των κονδυλίων που θα παρασχεθούν για την αποκατάσταση των ζημιών.

O μηχανισμός της Πολιτικής Προστασίας είναι σε εγρήγορση, με οχήματα της πυροσβεστικής να πραγματοποιούν όλη τη νύχτα περιπολίες, για να αντιμετωπιστούν πιθανές μικροεστίες και αναζωπυρώσεις.

Σχετικές ειδήσεις