ΕΛΛΑΔΑ

Ο ξεχωριστός εθελοντής πυροσβέστης που δίνει τη μάχη με τις φλόγες φορώντας…ράσα (pics)

Ο ξεχωριστός εθελοντής πυροσβέστης που δίνει τη μάχη με τις φλόγες φορώντας…ράσα (pics)

Ένας ξεχωριστός ιερωμένος, μέσα από τη δράση του χαρίζει απλόχερα τη βοήθειά του σε όποιον και όπου χρειάζεται.

Ο λόγος για τον Πάτερ Ιωάννη Μυτροσύλη, τον εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της θεοτόκου στο Αργολικό, που είναι εθελοντής πυροσβέστης.

Όπως αναφέρει το argonafplia.gr, ο παπά-Γιάννης από όταν θυμάται τον εαυτό του, όπως μας λέει, ήθελε να κάνει αυτό που κάνει μέχρι σήμερα.

Και γι’ αυτό τον λόγο από πολύ νεαρή ηλικία πήγαινε στην Πυροσβεστική, έχει περάσει από κανονική εκπαίδευση, έχει δώσει εξετάσεις, έχει πάρει πιστοποιήσεις και δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από έναν κανονικό πυροσβέστη.

Ξεκινώντας τη δράση του πριν ακόμα χειροτονηθεί, συνεχίζει πλέον και με τις ευλογίες του Μητροπολίτη Αργολίδας, Νεκταρίου, ο οποίος του έχει δώσει την άδεια να συνεχίσει το έργο του.

Με τον βαθμό πλέον του Εθελοντή Δασοπυροσβέστη, είναι ο μόνος ιερωμένος στο Πυροσβεστικό Σώμα σε όλη την Ελλάδα.

Γι’ αυτό και κατά καιρούς πολλοί τον στηρίζουν και κάνουν δωρεές για να ενισχύσουν την προσπάθειά του, με αποτέλεσμα να έχει το δικό του πλήρως εξοπλισμένο αγροτικό όχημα, το οποίο διαθέτει βυτίο νερού, αντλία και σωλήνες.

Πολλές φορές κάθεται στο ξωκλήσι του Αϊ Γιώργη στο Αργολικό, του οποίου η τοποθεσία έχει θέα σε όλο τον κάμπο και μόλις δει φωτιά βάζει μπρος το αγροτικό και τρέχει στο καθήκον.

Ακόμα και η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει πολλάκις εκφράσει τον θαυμασμό και τον σεβασμό της για το έργο του Παπά-Γιάννη.

Πηγή φωτογραφιών: argonafplia.gr

Σχετικές ειδήσεις