ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ξύλο μεταξύ μεταναστών - Ένας στο νοσοκομείο

Πάτρα: Ξύλο μεταξύ μεταναστών - Ένας στο νοσοκομείο

Τρία άτομα τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια συμπλοκής μεταξύ μεταναστών τα μεσάνυχτα της Πέμπτης (04/08), μέσα σε εγκαταλελειμμένο εργοστάσιο, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το λιμάνι της Πάτρας.

Τη συμπλοκή αντελήφθησαν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, που έφτασε στο σημείο με ισχυρές δυνάμεις και προχώρησε σε 10 προσαγωγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, τα αίτια της συμπλοκής αφορούν σε προσωπικές διαφορές που είχαν μεταξύ τους οι μετανάστες, ωστόσο βρίσκονται σε εξέλιξη έρευνες της Αστυνομίας για το περιστατικό.

Από την συμπλοκή τραυματίστηκαν ελαφρά τρία άτομα, με έναν από αυτούς να μεταφέρεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, όπου μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών αποχώρησε.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό έχει αυξηθεί ο αριθμός των μεταναστών (περίπου 120 άτομα, κυρίως Αφγανοί) που έχουν βρει πρόχειρο κατάλυμα σε εγκαταλελειμμένους χώρους, απέναντι από το νέο λιμάνι και προσπαθούν να μπουν κρυφά σε κάποιο φορτηγό που θα επιβιβαστεί σε πλοίο με προορισμό την Ιταλία.

Από τις Αρχές του 2016 έχουν συλληφθεί περίπου 230 μετανάστες που προσπάθησαν να ταξιδέψουν κρυμμένοι σε κάποιο όχημα.

Όμως οι περισσότεροι αφήνονται στην συνέχεια ελεύθεροι, είτε διότι είναι ανήλικοι, είτε γιατί έχουν στην κατοχή τους έγγραφα προσωρινής διαμονής στην χώρα.

Σχετικές ειδήσεις