Επίθεση Στρασβούργο: Όλα τα βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης

Συγκλονιστικές εικόνες από την αιματηρή επίθεση σε…

Συγκλονίζει ο πατέρας της φοιτήτριας: Καταδικάζω τα όσα θλιβερά έγιναν στη φυλακή με τον 19χρονο

Μετά τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον…

Καιρός: Τσουχτερό το κρύο στη βόρεια Ελλάδα - Πού έδειξε το θερμόμετρο -9 βαθμούς

Καιρός: Ηλιοφάνεια με τσουχτερό κρύο και κατά…

Δώρο Χριστουγέννων 2018 - Απίστευτη εφαρμογή: Δείτε ΕΔΩ με ένα κλικ πόσα χρήματα θα πάρετε

Το δώρο Χριστουγέννων θα πρέπει να καταβληθεί…

Αλλάζουν οι τιμές στο κρασί: Από πότε θα στοιχίζει λιγότερο

Τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση του Ειδικού…

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Αναστέλλουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ

Η εκταμίευση προκαταβολής από το ελληνικό δημόσιο για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο στον ΟΑΣΘ, προκειμένου να καταβληθούν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στους εργαζομένους του οργανισμού μέρος των δεδουλευμένων τους, Ιουνίου - Ιουλίου - Αυγούστου, συνολικού ύψους 6,3 εκατ. ευρώ, αποφασίστηκε στη σημερινή τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας, όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος του συνδικάτου των απασχολουμένων, Δημήτρης Τσερμενίδης.

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση, τόνισε, ότι τα χρονοδιαγράμματα και επιμέρους ζητήματα αναμένεται να αποφασιστούν σε αυριανή συνάντηση που θα αφορά στο «πρακτικό κομμάτι των όσων συζητήθηκαν και συμφωνήθηκαν στη σημερινή τριμερή συνάντηση», την οποία μάλιστα χαρακτήρισε "θετική". Παράλληλα, όπως μας επισήμανε ο πρόεδρος του συνδικάτου των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, στη συνάντηση αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας, «ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα ζητήματα αναφορικά με την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού και το θέμα ΟΑΣΘ να τελειώσει ως τον Οκτώβριο οριστικά».

Από την πλευρά της η διοίκηση του οργανισμού, όπως επισήμανε ο πρόεδρος, Χρήστος Στεφανίδης, πρόκειται μεταξύ άλλων, να καταβάλει στους εργαζόμενους το 18% των εσόδων από τα εισιτήρια για τον Σεπτέμβριο, που υπολογίζονται σε 1 εκατ. ευρώ, από τα 4 εκατ. ευρώ που είναι το σύνολο των εσόδων μετά την αφαίρεση του ΦΠΑ. Στο πλαίσιο όλων των προαναφερομένων, έχουν ανασταλεί εντελώς οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, γεγονός που σημαίνει οριστικό τέλος στην ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού.