ΕΛΛΑΔΑ

Πύρινος εφιάλτης σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Χίο – Απειλήθηκαν σπίτια

Πύρινος εφιάλτης σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Χίο – Απειλήθηκαν σπίτια

Δυο μεγάλες πυρκαγιές σε Ασπρόπυργο και Μενίδι - Στις φλόγες ξανά η Χίος – Τουλάχιστον έξι τραυματίες με εγκάυματα από την φωτιά - Εκκενώθηκε κατασκήνωση και απειλήθηκαν σπίτια.

Συναγερμός σήμανε στην Πυροσβεστική για τρεις μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν σε Ασπρόπυργο, Μενίδι και Χίο.

Η πρώτη φωτιά εκδηλώθηκε το βράδυ της Πέμπτης (25/08/2016) σε πευκόφυτη περιοχή στο Ρουπάκι Ασπρόπυργου, Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 70 πυροσβέστες με 35 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 26 ατόμων, 2 υδροφόρα οχήματα και 2 ελικόπτερα.

Λίγη ώρα αργότερα, ο πύρινος εφιάλτης «ξύπνησε» στο Μενίδι στην περιοχή Πλάτωνας. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κάτω απαό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, γύρω στις 03:00 τα ξημερώματα. Σύμφωνα με μαρτυρίες, η φωτιά ξεκίνησε από χαράδρα και γρήγορα και λόγω των θυελλωδών ανέμων επεκτάθηκε. Για αρκετές ώρες η πυρκαγιά έκαιγε ανάμεσα σε σπίτια, ενώ αυτή την ώρα είναι σε ύφεση σύμφωνα με την πυροσβεστική. Επί τόπου βρίσκονται 52 πυροσβέστες 29 οχήματα, 12 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 2 οχήματα του δήμου.

Καίγεται ξανά η Χίος

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής (26/08/2016) στη Χίο.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή της Σιδηρούντας, ενώ αυτή την ώρα οι φλόγες κατευθύνονται προς το Μετόχι.

Μέχρι στιγμής έχει γίνει γνωστό πως έξι άνθρωποι, έχουν υποστεί εγκαύματα από τις φωτιές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι τέσσερις από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί με ελαφρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, ενώ δυο γυναίκες παραμένουν στο νοσοκομείο για νοσηλεία, σύμφωνα με την διοικητή του νοσοκομείου.

Επίσης άλλη μια γυναίκα έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα και αναμένεται να μεταφερθεί με ελικόπτερο ΕΚΑΒ στην Αθήνα.

Στο σημείο επιχειρούν 28 άνδρες της Πυροσβεστικής με 15 οχήματα, εννέα άτομο πεζοπόρο τμήμα, 28 εθελοντές, πέντε ιδιωτικά βυτιοφόρα Ιδιωτικά, τέσσερα ελικόπτερο και ένα αεροσκάφος.

Μέχρι στιγμής οι φλόγες δεν απειλούν κατοικημένες περιοχές, ενώ προληπτικά εκκενώθηκε κατασκήνωση προσκόπων στο Μάναγρο.

Πηγή φωτογραφιών και βίντεο: politischios.gr

Σχετικές ειδήσεις