Υγειονομική «βόμβα» στο Ελληνικό από διαρροή λυμάτων

Υγειονομική «βόμβα» στο Ελληνικό από διαρροή λυμάτων

Καμπανάκι κινδύνου από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Συσσώρευση στάσιμων υδάτων και λυμάτων, λόγω βλάβης του αποχετευτικού συστήματος, σημειώθηκε σε υπόγειο στο χώρο του πρώην δυτικού αεροδρομίου του Ελληνικού, όπου στεγάζονται εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες.

Στο χώρο πραγματοποίησαν αυτοψία το ΚΕΕΛΠΝΟ και η Διεύθυνση Υγειονομικού Ελέγχου και Περιβαλλοντικής Υγιεινής της Περιφέρειας.

Τις εργασίες αποκατάστασης κίνησε η Περιφέρεια Αττικής, μετά από επείγον έγγραφο του υπουργείου Υγείας, το οποίο έκανε λόγο για ανάγκη άμεσης αντιμετώπισης του προβλήματος για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.

Κατόπιν υποδείξεων έγινε άντληση των υδάτων και καθαρισμός του χώρου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ με ανακοίνωσή του συνιστά την άμεση έναρξη εργασιών μέχρι την πλήρη αποκατάσταση των βλαβών και προτείνει την κάλυψη των αναγκών του φιλοξενούμενου πληθυσμού με επαρκή αριθμό εγκαταστάσεων ατομικής υγιεινής (τουαλέτες, ντουζιέρες, νιπτήρες).

«Μη εφαρμογή των συστάσεων αυτών θα εγκυμονούσε κίνδυνο για τη Δημόσια Υγεία», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΚΕΕΛΠΝΟ. Επιπρόσθετα, επισημαίνεται η ανάγκη για την τήρηση των κανόνων ατομικής υγιεινής.