ΕΛΛΑΔΑ

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης

Έφυγε από τη ζωή ο επιχειρηματίας Κώστας Μήτσης

Την τελευταία του πνοή άφησε τα ξημερώματα της Κυριακής ο γνωστός επιχειρηματίας και εκδότης, Κωνσταντίνος Μήτσης.

Ο εκδότης της εφημερίδας «Αδέσμευτος Τύπος» και «Βραδυνή» και ιδρυτής της ξενοδοχειακής αλυσίδας Mitsis Hotels, γεννήθηκε στο χωριό Κρυονέρι Πωγωνίου στα Ιωάννινα, από όπου έφυγε σε νεαρή ηλικία για την Αθήνα.

Η πρώτη του επιχειρηματική δραστηριότητα ήταν μια κάθετη βιομηχανία, πλεκτήριο και βαφείο, μια μεγάλη καινοτομία στον χώρο της κλωστοϋφαντουργίας της εποχής, όπου και διέπρεψε.

Αμέσως μετά άρχισε την παράλληλη ενασχόλησή του στον τομέα των ξενοδοχείων. Ο Κώστας Μήτσης επενδύει στον τουρισμό και είναι αυτός που ανοίγει το πρώτο all inclusive ξενοδοχείο στην Κω, το Ramira, εισάγοντας ένα νέο μοντέλο φιλοξενίας. Το ένα ξενοδοχείο φέρνει το δεύτερο και εκμεταλλευόμενος τις όποιες συγκυρίες, επεκτείνει δυναμικά την αλυσίδα των Mitsis Hotels σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Παράλληλα και εν μέσω πολιτικής αναταραχής στη χώρα, ο Κώστας Μήτσης ξεκινά να δραστηριοποιείται και στο χώρο των Μέσων Ενημέρωσης, ιδρύοντας με τον Δημήτρη Ρίζο την εφημερίδα «Αδέσμευτος Τύπος», ενώ αργότερα θα αγοράσει και την εφημερίδα «Βραδυνή».

Μετά το κλείσιμο της εφημερίδας ασχολήθηκε αποκλειστικά με τις ξενοδοχειακές του μονάδες, σε συνεργασία με τα δύο του παιδιά, τη Χριστίνα και τον Σταύρο.

Η Νεκρώσιμος Ακολουθία θα γίνει την Τρίτη 30 Αυγούστου από την Μητρόπολη Αθηνών. Η ταφή θα πραγματοποιηθεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κρυονέρι Ιωαννίνων, την Τετάρτη 31 Αυγούστου.

Σχετικές ειδήσεις