ΕΛΛΑΔΑ

Κατερίνη: Εξέλιξη σοκ για την υπόθεση με το νεογέννητο που βρέθηκε σε φωταγωγό

Κατερίνη: Εξέλιξη σοκ για την υπόθεση με το νεογέννητο που βρέθηκε σε φωταγωγό

Το μόλις δύο ημερών κοριτσάκι είχε βρεθεί αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε φωταγωγό πολυκατοικίας στην Κατερίνη, από τον ίδιο του τον παππού.

Ελεύθερη αφέθηκε, κατόπιν εισαγγελικής εντολής και μετά την απολογία της, η 26χρονη γυναίκα που παραδέχθηκε ότι πέταξε από ύψος 1,5μ. στον φωταγωγό 4όροφης πολυκατοικίας στην Κατερίνη, το νεογέννητο μωρό της.

Απολογούμενη η γυναίκα επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα, πίσω από την απόφασή της να εγκαταλείψει με τόσο βίαιο τρόπο το νεογνό, καθώς έχει άλλα τέσσερα παιδιά και δεν μπορούσε να συντηρήσει ένα ακόμα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, ισχυρίστηκε ότι μετά τον τοκετό, βρισκόταν σε πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Όπως έγινε γνωστό, η 26χρονη είχε γεννήσει το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής το κοριτσάκι μέσα στο διαμέρισμα, όπου ζουν οι γονείς της. Στη συνέχεια, η ίδια φέρεται ότι απέρριψε το νεογνό στον φωταγωγό της ίδιας οικοδομής, όπου το άφησε μόνο και αβοήθητο για σχεδόν ένα 24ωρο. Ο 53χρονος πατέρας της ήταν τελικά εκείνος που τη Δευτέρα, γύρω στις 11 το βράδυ, άκουσε το κλάμα της νεογέννητης εγγονής του και ειδοποίησε τις Αρχές.

Διασώστες του ΕΚΑΒ έφτασαν στο σημείο και εντόπισαν το μικρό κοριτσάκι στο φωταγωγό (στο ύψος του πρώτου ορόφου).

Το νεογνό -το οποίο έφερε μώλωπες στα άκρα- εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, εκτός κινδύνου.

Η 26χρονη εμφανίζεται ως μόνιμος κάτοικος Τρικάλων, αλλά το τελευταίο διάστημα φιλοξενείτο μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά της στους γονείς της στην Κατερίνη.

Για την υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία, την οποία χειρίζεται η Εισαγγελία Πρωτοδικών Κατερίνης. Η 26χρονη κατηγορείται για απόπειρα παιδοκτονίας και θα οδηγηθεί αύριο στον ανακριτή.


Σχετικές ειδήσεις