ΕΛΛΑΔΑ

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Μοτοσικλετιστής παρέσυρε πεζό – «Έσβησαν» στην άσφαλτο

Τραγωδία στην Αμαλιάδα: Μοτοσικλετιστής παρέσυρε πεζό – «Έσβησαν» στην άσφαλτο

Ασύλληπτη τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου (3/9/2016) στην Αμαλιάδα με δύο νεκρούς σε τροχαίο, σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης.

Ένας πεζός και ένας μοτοσικλετιστής άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο, σε ένα τροχαίο που δεν έχει προηγούμενο για τα δεδομένα της Αμαλιάδας, τη στιγμή μάλιστα που σημειώθηκε επί της οδού Αρχαίας Ήλιδος, ένα δρόμο δηλαδή που δεν είναι ταχείας κυκλοφορίας, με πεζοδρόμια εκατέρωθεν και ποδηλατόδρομο στη μία πλευρά.

Νεκροί είναι ο 49χρονος οδηγός του μοτοποδηλάτου και ο 88χρονος με καταγωγή από το Αυγείο Αμαλιάδας.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, γύρω στις 9 χθες το βράδυ ο 49χρονος εκινείτο επί της οδού Αρχαίας Ήλιδος με τη μηχανή του. Στο ύψος που η Αρχαίας Ήλιδος διασταυρώνεται με την οδό Θεμιστοκλέους, ο 88χρονος επεχείρησε να διασχίσει κάθετα την Αρχαίας Ήλιδος, προκειμένου να περάσει από τη μία πλευρά στο απέναντι πεζοδρόμιο για να πάει προφανώς στο σπίτι του που είναι λίγα μέτρα πιο κάτω.

Κίνηση η οποία αποδείχθηκε μοιραία, αφού παρασύρθηκε από τη διερχόμενη μηχανή. Ο 88χρονος εκτινάχθηκε στον αέρα και μερικά μέτρα πιο κάτω έπεσε στο παρακείμενο πεζοδρόμιο, αφήνοντας στην άσφαλτο την τελευταία του πνοή. Το ίδιο όμως συνέβη και με τον 49χρονο, ο οποίος μετά την παράσυρση έχασε τον έλεγχο της μηχανής του με αποτέλεσμα να πέσει ο ίδιος στο παρακείμενο πεζοδρόμιο, ενώ η μηχανή ακινητοποιήθηκε στη μέση του δρόμου.

Τραγικές στιγμές

Οι περίοικοι πετάχτηκαν έντρομοι από τα γύρω καταστήματα και σπίτια και έσπευσαν να προσφέρουν βοήθεια, μην πιστεύοντας αυτό που είχε συμβεί. Ωστόσο, και για τους δύο ήταν πολύ αργά, αφού και ο 49χρονος και ο 88χρονος ξεψύχησαν στην άσφαλτο. Με ασθενοφόρα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν απλά το θάνατό τους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο 49χρονος έφερε τραύματα στη σπονδυλική του στήλη και ο 88χρονος στο κεφάλι.

Στο σημείο του τροχαίου μετέβησαν αστυνομικοί του Τμήματος της Τροχαίας Αμαλιάδας, που επελήφθη του συμβάντος, και της ομάδας ΔΙΑΣ, αποκλείοντας την κυκλοφορία για τα διερχόμενα οχήματα.

Ο 49χρονος εργαζόταν στο Ξυλόκαστρο και είχε έρθει για διακοπές στη γενέτειρά του, ενώ ο 88χρονος ο οποίος πριν μερικά χρόνια είχε χάσει το γιο του με τραγικό τρόπο, ξεψύχησε λίγα μόλις μέτρα από το σπίτι του.

Πηγή: patrisnews.gr

Σχετικές ειδήσεις