ΕΛΛΑΔΑ

Ξυπνούν οι μνήμες της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ

Ξυπνούν οι μνήμες της φρικτής δολοφονίας της 4χρονης Άννυ

Με σκυμμένο το κεφάλι πέρασε το κατώφλι των δικαστηρίων ο πα-τέρας της 4χρονης, που κρατείται στις φυλακές Κέρκυρας, ακριβώς πίσω του ακολουθούσε η μητέρα της Άννυ, έχοντας καλυμμένο το πρόσωπό της.

Ανέκφραστος ο πατέρας - Με καλυμμένο πρόσωπο η μητέρα

Πρώτος απ’ όλους πέρασε την πόρτα των δικαστηρίων ο «Νίκη», ο φίλος του πατέρα, ο οποίος φέρεται να τον βοηθήσει να εξαφανίσει το άψυχο σώμα της μικρής Άννυ.

Οι αποτρόπαιες συνθήκες δολοφονίας της 4χρονης Άννυ αναβιώνουν σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο ενώπιον του οποίου έχει προσδιοριστεί η δίκη των γονιών του κοριτσιού, που η τραγική του κατάληξη είχε συγκλονίσει όλη την χώρα το Πάσχα του 2015.

Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου κάθονται σήμερα ο 27χρονος πατέρας της 4χρονης, Στανισλάβ Μπακαρτζίεβ, γνωστός ως Σάββας, ο 30χρονος φίλος του Νασίφ Αχμέντοφ ή Νικολάι και η μητέρα Δημητρίνα Μπορίσοβα.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φίλοι κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και περιύβριση νεκρού ,η 25χρονη μητέρα της 'Αννυ είναι αντιμέτωπη με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, ενώ στο εδώλιο θα καθίσει και ένας ακόμη άνδρας, φίλος της μητέρας, κατηγορούμενος για το πλημμέλημα της ψευδορκίας.

Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τη δολοφονία του παιδιού είναι συγκλονιστική για όσα ειδεχθή έκαναν οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στο σπίτι του πατέρα στην οδό Μιχαήλ Βόδα: «Σε υπόγειο διαμέρισμα όπου διέμεναν από κοινού, ενεργώντας μαζί και με έτερο άγνωστο δράστη, με τη χρήση μαχαιριού κουζίνας τεμάχισαν το σώμα του ανήλικου βιολογικού τέκνου του πρώτου κατηγορουμένου (σ.σ.: Μπακαρτζίεβ), το οποίο είχαν προηγουμένως σκοτώσει..». Περιγράφεται επίσης πως, όπως έχει ομολογήσει ο πατέρας, ακολούθησε βρασμός και τελικά τοποθέτησαν τα κομμάτια σε πλαστικές σακούλες και τις πέταξαν σε κάδους σκουπιδιών.

Διαβάστε ΕΔΩ το χρονικό της υπόθεσης της μικρής Άννυ

Σύμφωνα με τους δικαστές που έκριναν την υπόθεση, ο 27χρονος πατέρας της 'Αννυ χαρακτηρίζεται ως άνθρωπος βίαιος χωρίς ίχνος πατρικής στοργής, ενώ η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναφέρεται σε «διάχυτο πρότυπο περιφρόνησης των άλλων, δολιότητα και επιθετικότητα». Στο βούλευμα αναφέρεται πως ο 27χρονος δεν εμφανίζει καμία μεταμέλεια αλλά αντίθετα εξακολουθεί να αρνείται πως σκότωσε το παιδί αποδεχόμενος μόνο τις «μετέπειτα ενέργειες» για την εξαφάνιση του σώματός του. Σημειώνεται πως η σορός του παιδιού δεν βρέθηκε ποτέ και έτσι παραμένουν αδιευκρίνιστες οι συνθήκες θανάτου. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται κάποιες εκτιμήσεις ειδικών για όσα μπορεί να έγιναν με το παιδί, οι οποίες ωστόσο βασίζονται μόνο στο υλικό που βρέθηκε στο «υπόγειο της φρίκης».

Η διαδικασία αναμένεται να ξεκινήσει και πιθανότατα να διακοπεί για λίγο καθώς ο φίλος και συνεργός του πατέρα, Νασίφ Αχμέντοφ, ή Νικολάι ή Νίκι, πρόκειται να παρουσιαστεί στο Συμβούλιο Εφετών που θα κρίνει αν θα παραμείνει ή όχι προσωρινά κρατούμενος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η υπεράσπιση του Νικολάι πρόκειται να θέσει ζήτημα για τη μη μετάφραση στα βουλγαρικά του παραπεμπτικού βουλεύματος, επικαλούμενη την απόφαση του δικαστηρίου που ανέβαλε την εκδίκαση της υπόθεσης της SIEMENS θεωρώντας άκυρη την επίδοση σε αλλοδαπούς κατηγορούμενους.

Η δίκη προσδιορίστηκε περίπου ένα μήνα πριν λήξει, για τον πατέρα και την μητέρα της 4χρονης, το όριο της 18μηνης προσωρινής κράτησης.

Σχετικές ειδήσεις