ΕΛΛΑΔΑ

Αλέξανδρος Βέλιος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο που… έζησε το θάνατό του

Αλέξανδρος Βέλιος: Σήμερα το τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο που… έζησε το θάνατό του

Είχε δηλώσει με σθένος ότι δεν θα τον νικήσει ο καρκίνος και έτσι έγινε... καθώς τα ξημερώματα της Δευτέρας (05/09) άφησε την τελευταία το πνοή καταφεύγοντας στη λύση της μη υποβοηθούμενης ευθανασίας στο σπίτι του στην Αθήνα.

Την Τρίτη (06/09) στις 15:00 το μεσημέρι στο Α΄ Νεκροταφείο της Αθήνας θα πουν το τελευταίο αντίο συγγενείς και φίλοι στο δημοσιογράφο και συγγραφέα Αλέξανδρο Βέλιο. Θα ακολουθήσει νεκρώσιμη ακολουθία στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων, που βρίσκεται μέσα στο χώρο του νεκροταφείου.

Υπερασπίστηκε με σθένος μέχρι τέλους, το δικαίωμα που έχει ο κάθε άνθρωπος στο να επιλέγει τον τρόπο με τον οποίο θέλει να ζήσει, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θέλει να πεθάνει και μάλιστα ήταν υπέρμαχος της ευθανασίας.

Συγκλονίζουν οι επιστολές του λίγο πριν το θάνατό του

Ο Αλέξανδρος Βέλιος άφησε πριν πεθάνει δύο επιστολές, στις οποίες ανακοίνωνε το θάνατό του και εξέφραζε την επιθυμία του για το πώς θα γίνει η κηδεία του.

epistoli1

epistoli2

«Θέλω το φέρετρό μου να είναι λιτό, από φυσικό ξύλο. Η αίσθηση της πολυτέλειας στον θάνατο μου φαίνεται άκρως κακόγουστη. Η βασική μου επιθυμία είναι να μην υπάρχει σταυρός στον τάφο μου. Μια απλή στήλη, στην οποία θα αναγράφεται το όνομα και οι χρονολογίες γέννησης και θανάτου μου. Πάνω στη μαρμάρινη πλάκα, να χαραχθεί η εξής φράση: Ευ ζην, ευ θνήσκειν.
Αν υπάρχει μια φωτογραφία μου σε λιτή κορνίζα. Όχι καντηλάκια και άλλα παρόμοια. Λίγα φρέσκα λουλούδια κάπου – κάπου, για να φαίνεται πως δεν έχω λησμονηθεί.
Αλέξανδρος Βέλιος»

Στο μεταξύ συγκλονιστικό είναι το τελευταίο μήνυμα του Βέλιου προς φίλους και συνεργάτες μέσω της τηλεοπτικής κάμερας, λίγες ημέρες πριν το θάνατό του.

«Οι λιγοστές δυνάμεις μου δεν μου επέτρεψαν να περάσω από το κανάλι και να χαιρετίσω και να αποχαιρετίσω όλους του φίλους και συνεργάτες με τους οποίους συμπορευθήκαμε. Χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Γιάννη Παπαγιάννη που με φιλοξενούσε στο δελτίο ειδήσεων. Αλλά το μεγάλο ευχαριστώ αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους του καναλιού μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Και ίσως πάνω από όλα χρωστώ ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στους χιλιάδες θεατές που μου χάρισαν τη στήριξη, την εμπιστοσύνη, την αγάπη τους. Σας ευχαριστώ, σας αποχαιρετώ και να με θυμάστε και να με κρατάτε ζωντανό στη μνήμη σας».

Σχετικές ειδήσεις